Arvo-osakkeet

Osinkokone DNA nousi Nordean mallisalkkuun

Pankki perustelee valintaansa useilla syillä.

DNA:n kohdemarkkinoiden näkymät ovat suotuisat ja sen tuloksentekokyky ja kassavirta ovat hyvin ennustettavia, arvioi Nordea viikkokatsauksessaan. Näistä syistä johtuen teleyhtiö pystyy jakamaan korkeaa ja kasvavaa osinkoa tulevaisuudessa.

DNA on Telian ja Elisan jälkeen kolmanneksi suurin teleoperaattori noin 26 prosentin markkinaosuudella. Nordean mukaan uusille kilpailijoille kynnys päästä markkinoille on korkea. ”DNA on hyvässä asemassa, sillä se on pystynyt pitämään asiakasvaihtuvuutensa matala ja pystyy jatkossa kasvamaan maltillisin lisäinvestoinnein.”

DNA:n tuloksentekokyky on kasvussa. Nordean mukaan yhtiön odotetaan pystyvän kasvattamaan keskimääräistä asiakaskohtaista veloitustaan esimerkiksi parannetun valokuituverkon myötä.

Lisäksi kassavirta on vahvistumassa. ”Valokuituverkkoinvestoinnin lisäksi DNA ja Telia ovat yhdistämässä verkkonsa Pohjois‐ ja Itä‐Suomessa. Tämä tulee parantamaan yhtiön kannattavuutta mutta myös laskemaan investointitasoja”, pankki toteaa.

Vahvan tase yhdistettynä paranevaan kassavirtaan luo hyvän pohjan kasvavalle osingonmaksulle. Nordean mukaan odotetulla 0,55 euron osingolla osake tarjoaa noin 5,0 prosentin osinkotuottoa.

Lisäksi DNA:n osake on arvostukseltaan linjassa eurooppalaisten teleoperaattorien kanssa, mutta pohjoismaisiin operaattoreihin verrattuna edullisempi. ”Lähin verrokki on Elisa, jonka osake on DNA:ta selvästi kalliimpi useimmilla arvostusmittareilla.

Nordea nosti viime viikolla teleoperaattori DNA:n kotimaiseen mallisalkkuun, jossa se korvasi kiinteistösijoitusyhtiö Technopoliksen. Nordean suositus DNA:n osakkeelle on osta ja tavoitehinta 12,50 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös