Sijoitusideat

Nordea: Metsä Board on roimasti aliarvostettu osake

Metsä Board metsäyhtiö osakekurssi osakemarkkinat osakkeet sijoittaminen

Metsäyhtiön osakkeen arvostuskerroin on lähes 20 prosenttia kilpailijoitaan alhaisempi, arvioi Nordea.

Nordean kotimaisesta mallisalkustamme löytyvän Metsä Boardin osake on laskenut osinkokorjatusti noin kahdeksan prosenttia viimeisen viikon aikana.

Nordean mukaan syynä on osittain heikentynyt dollari, sillä Metsä Boardin tuloksen dollariherkkyys on merkittävä.

Tämä selittää kuitenkin vain pienen osan laskusta. Taustalla saattaa olla myös sijoittajien pelot Yhdysvaltojen talouspolitiikan linjasta.

”Todennäköisesti osaketta on suuremmassa määrin painanut pelko siitä, että yhtiön yhdysvaltalaisasiakkaat olisivat varovaisempia tilaustensa suhteen niin kauan kuin maassa vallitsee epävarmuus mahdollisesta tuontiverosta (Border Adjusted Tax)”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Pankin mielestä osakemarkkinat ovat ylireagoineet Metsä Boardin haasteisiin. Eli toisin sanoen: metsäyhtiön osakekurssi on laskenut liikaa.

”Laskelmiemme mukaan veromuutos Yhdysvalloissa, joka sisältäisi tuontiveron, olisi Metsä Boardille suhteellisen neutraali. Tuontiveron haittoja tasoittaisivat yritysveron lasku, dollarin vahvistuminen (tuontiveron ennakoidaan vahvistavan dollaria huomattavasti) sekä pienemmässä määrin myös hinnankorotukset. Tuontivero on lisäksi edelleen hyvin epävarma, kun taas yritysveron lasku ilman tuontiveroa vaikuttaa todennäköisemmältä vaihtoehdolta.”

Laskun jälkeen Metsä Boardin osake näyttäytyy tulosnäkymiin nähden varsin houkuttelevalta, Nordea uskoo. ”Husumin ylösajo söi viime vuonna ennusteidemme mukaan 40‐45 miljoonaa euroa tuloksesta, ja pelkästään nollatulokseen yltäminen parantaisi näin ollen koko yhtiön tulosta huomattavasti.”

Lisäksi Äänekosken sellutehdas käynnistetään loppuvuonna ja Metsä Boardilla on meneillään 10 miljoonan euron säästöohjelma. Tappiollisen Kyron tehtaan sulkeminen parantaa pankin arvion mukaan tulosta arviolta 5‐10 miljoonaa euroa suhteessa viime vuoteen.

Verrattuna verrokkeihin eli kilpailijoihin, on Metsä Board aliarvostettu.

”Metsä Boardin osakkeen arvostus ensi vuoden ennusteilla on lähes 20 % verrokkejaan matalampi (EVEBITDA 6,1) ja vapaa kassavirtatuotto yltää yli 10 %:iin”, Nordea laskee.

Nordean suositus Metsä Boardin osakkeelle on osta tavoitehinnalla 7,90 euroa. Pankin kotimaisessa mallisalkussa Metsä Boardin paino on viisi prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös