Sijoitusuutiset

Piensijoittajat keventävät osakepainojaan – Outokumpu nousi osakesuosikiksi

Piensijoittajat ovat vähentäneet reippaasti osakepainojaan. Kurssilaskusta innostuneina piensijoittajat innostuivat silti teräsyhtiö Outokummusta.

Piensijoittajat ovat vähentäneet reippaasti osakepainojaan. Kurssilaskusta innostuneina piensijoittajat innostuivat silti teräsyhtiö Outokummusta.

Piensijoittajat innostuvat usein osakkeista, joiden osakekurssi on laskenut nopeasti. Näin tälläkin kertaa, sillä teräsyhtiö Outokumpu osake nousi paitsi piensijoittajien vaihdetuimmaksi myös selvästi netto-ostetuimmaksi toukokuun aikana. Samalla esimerkiksi Nordea ja Inderes ovat nostaneet Outokummun suosituksen tasolle Osta. Inderes jopa nosti yhtiön TOP3-osakelistalleen.

Outokummun kurssilaskun taustalla oli Inderesin mukaan hieman avoimeksi jäänyttä toisen kvartaalin ohjeistusta ja metallien hintojen laskua.

Toukokuussa piensijoittajat lisäsivät Outokummussa peräti 121 miljoonalla eurolla, kertoo Nordnet tiedotteessaan. Tankkaus on hurja huomioiden sen, että summasta on vähennetty kaikki piensijoittajien Outokumpu-myynnit kuukauden aikana.

Yksityissijoittajien tavallisimmin käyttämien online-välittäjien kautta tehtyjen osakekauppojen euromääräinen vaihto kasvoi toukokuussa jopa 41,2 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Helsingin pörssin yhteenlaskettu vaihto nousi sekin 30,6 prosenttia vuodentakaisesta toukokuusta. Online-välittäjien kauppamäärät laskivat edelliskuusta euroissa 8,5 prosenttia. Kuitenkin koko pörssin osalta kauppamäärät piristyivät euroissa 13,9 prosentin nousuun.

Edellisvuoden vertailukaudesta koko pörssin kauppojen kappalemäärät kasvoivat 36,3 prosenttia. Yksityissijoittajien kauppoja toteutettiin 50,2 prosenttia viime vuoden toukokuuta enemmän. Koko pörssin kappalemääräiset kaupat kohosivat viime kuusta 21,0 prosenttia. Yksityissijoittajilla vastaava kappalemääräisten kauppamäärien kasvu huhtikuusta oli 15,7 prosenttia.

”Suomalaisten piensijoittajien markkinatunnelmat olivat toukokuussa kaksijakoiset. Kaikkiaan osakepainoa nostettiin monta kuukautta putkeen jatkuneen myyntiaallon jälkeen selvästi, reilulla 58 miljoonalla eurolla. Silti on alleviivattava, että ilman kuukauden netto-ostetuinta osaketta Outokumpua piensijoittajien osakepaino olisi jatkanut kevenemistään 63 miljoonalla eurolla. Outokumpu nousi sekä toukokuun vaihdetuimmaksi että ostetuimmaksi osakkeeksi jättäen Nokian totaalisesti varjoonsa”, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

Tuppuraisen mukaan Outokummun osake on nyt treidilappujen numero uno. Anonyymien välittäjien paiskoessa osakekurssia suuntaan ja toiseen piensijoittajat nauttivat näkemästään. Moni etsii nopeaa voittoa ja Outokumpu näyttää tarjoavan ripeitä liikkeitä eli pelin paikan, jatkaa Tuppurainen.

Toukokuussa suomalaisten piensijoittajien ostoslistalla nosti poikkeuksellisella tavalla päätään Outokummun ohella myös Afarak Group. Yhtiö päätti palauttaa voitonjaonomaisesti taseestaan pääomaa osakkeenomistajille toukokuun lopun irtoamispäivämäärällä, joten liikkeellä oli kevään ”viimeisten osinkojen metsästäjiä”, arvelee Tuppurainen.

Huhtikuun tavoin myyntilistan kärkiviisikosta löytyivät edelleen toukokuussa Orion, Nordea ja Fortum. ”Varsinkin Orion on saanut useasta suunnasta lähinnä myyntituulta virittäviä arvioita, joten sen kohdalla kevennettyjen osakkeiden listan kärkisijoilla keikkuminen ei ole mikään ihme”, Tuppurainen toteaa.

Sano kyllä tuotoille, ei kuluille. Valitse Superrahasto Suomi.
Superrahasto Suomi on markkinoiden ainoa täysin kuluton indeksirahasto Suomessa. Ei merkintä- tai lunastuspalkkioita, ei hallinnointipalkkiota, ei mitään.

Superrahastolla säästät ilman kuluja tuhansia euroja enemmän verrattuna tavalliseen rahastoon, jossa on hallinnointipalkkio.

Superrahasto tarjoaa säästötiliä parempaa tuottoa, yhtä helppoa säästämistä.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi
Ylös
>