Oma talous

Halpa matkakohde Euroopassa ja 3 tapaa säästää lomakuluissa

Mistä löytää halpa matkakohde Euroopassa?

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että Euroopassa edullisimmat matkakohteet sijoittuvat Itä-Eurooppaan, Balkanin niemimaalle ja Portugaliin.

Ainoastaan matkakohteen valinta ei ole ainut tekijä, jolla saat lomasta mahdollisimman edullisen. Tutustu kaikkiin tapoihin, jolloin et voi ainoastaan matkustaa halpaan matkakohteeseen, vaan tehdä valitsemastasi matkakohteesta entistäkin edullisemman!

Euroopan kuluttajakeskus suosittelee, että lennot varataan aina luottokorttia käyttäen, sillä se turvaa kuluttajan oikeudet lentoyhtiön konkurssitilanteessa. Kannattaa muistaa, että luottokortin voi saada ilman vuosimaksua.

Halpa matkakohde Euroopassa TOP 25

  1. Kiova, Ukraina
  2. Krakova, Puola
  3. Belgrad, Serbia
  4. Bukarest, Romania
  5. Sofia, Bulgaria
  6. Budapest, Unkari
  7. Sarajevo, Bosnia-Herzegovina
  8. Zagreb, Kroatia
  9. Riika, Latvia
  10. Istanbul, Turkki
  11. Varsova, Puola
  12. Cesky Krumlov, Tsekki
  13. Vilna, Liettua
  14. Bratislava, Slovakia
  15. Split, Kroatia
  16. Santorini, Kreikka
  17. Pietari, Venäjä
  18. Ljubljana, Slovenia
  19. Praha, Tsekki
  20. Tallinna, Viro
  21. Teneriffa, Espanja
  22. Valletta, Malta
  23. Ateena, Kreikka
  24. Napoli, Italia
  25. Lissabon, Portugali

Lähde: Price of Travel

Kerää lentopisteluottokortilla pisteitä ja saa ilmainen matkavakuutus

Sairaanhoitokulujen ei pitäisi kenellekään olla osa-alue, jossa pihistellään. Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saa onneksi hoidon samaan hintaan kuin paikallisetkin. Tiesitkö kuitenkin, että luottokortilla voit saada ilmaisen matkavakuutuksen? Sairauden kourissa kärsiessä on varmasti miellyttävämpi vaihtoehto mennä yksityiseen sairaalaan kuin testata vieraan maan julkisen terveydenhuollon toimivuutta tuntemattomalla kielellä.

Useat luottokortit kerryttävät myös lentopisteitä, joiden avulla voit saada lennot entistä halvempaan hintaan. Jos esimerkiksi maksat kaikki kotimaan kulusi luottokortilla vuoden verran, voit kerryttää niin paljon lentopisteitä, että voit saada Euroopan sisäiset edestakaiset lennot. Vastaavasti voit korottaa matkustusluokkaa tai saada itsellesi tavaroita lentopisteillä.

Näin säästät aktiviteeteissa

Lähes jokaisessa kaupungissa on ilmainen kaupunkikierros. Jos harrastat jotain erikoista tai osaat maan kieltä, voi myös erilaisten harrasteiden parista löytyä kaikenlaista. Lisäksi monissa paikoissa on erilaisia ilmaisia museoita, kaupunkikierroksia ja taidenäyttelyitä. Esimerkiksi Lissabonissa suuri osa museoista on ilmaisia joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Kannattaa myös tarkistaa, onko kaupungissa tarjolla ilmaisia polkupyöriä, joita voi käyttää liikkumiseen.

Kiertely kaupungissa voi olla erittäin edullinen ja mielenkiintoinen aktiviteetti. Lisäksi on sovelluksia kuten Meetup tai Couchsurfing, joiden kautta voit pyytää itsellesi vaikkapa jonkun paikallisen näyttämään nähtävyyksiä.

Säästä matkustuksessa

Edullinen vaihtoehto lentokoneelle voi olla oikeaan aikaan ja paikkaan ajoitettu linja-auto tai junamatka. Esimerkiksi Onnibus tekee matkoja Tallinnan satamasta Varsovaan, Riikaan, Vilnaan ja Bialystokiin. Usein junista löytää edullisen vaihtoehdon. Ajassa ne eivät lennoille pysty kilpailemaan, mutta hinnassa kyllä.

Lennot kannattaa varata sesonkiaikojen ulkopuolella, sillä hinnat vaihtelevat sen mukaan, kuinka paljon kysyntää lentolipuille on. Kannattaa vertailusivustojen lisäksi katsoa läpi lentoyhtiöiden hintakalenterit. Ei voi oikeastaan sanoa, että olisi yleispätevää sääntöä minä päivänä lennot ovat halvimmillaan. Aina kun tällainen päivä määritellään, suurin osa ihmisistä ottaa lennot sille päivälle, jolloin kysyntä on suurinta, mikä nostaa hintoja.

Extreme-matkailija, jolla on aikaa voi liftata läpi Euroopan. Usein matkavakuutukset eivät kuitenkaan korvaa extreme-aktiviteeteista johtuvia vahinkoja.

Muista, että luottokortti voi olla hyödyllinen ulkomailla esim. autoa vuokratessa, sillä moni vuokraamo ei hyväksy vuokrausta ilman debit-korttia. Auto voi olla edullinen tapa ja kätevä matkustaa pienemmille paikoille tai tehdä jännittävä omatoimiretki.

Edullinen majoitus

Couchsurfing tarjoaa ilmaisen majoituksen paikallisten luona, mutta tiettyä varovaisuutta on noudatettava, kun haluaa yöpyä tuntemattoman luona. Hostelleja saa myös varsin edulliseen hintaan, kun varaa tarpeeksi ajoissa. Usein matkailijat asettavat majoituksen päiväbudjettirajoituksen, esimerkiksi 15 e/yö/henkilö. Vertailusivustot eivät ole vain hotelleja varten, vaan myös rahoitustuotteet voi verrata.

Julkaistu alun perin VertaaEnsin.fi blogissa.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi
Ylös
>