Käänneyhtiöt

Analyytikot: Digia on käänneyhtiö ja ostopaperi

Digia ohjelmistoyhtiö osakekurssi pörssi osakkeet osakemarkkinat sijoittaminen

Ohjelmistoyhtiö Digia julkaisi tällä viikolla odotettua paremman tuloksen. Analyysitalo Inderesin analyytikot uskovat yhtiön tuloskäänteeseen ja antavat osakkeelle ostosuosituksen.

Huhti-kesäkuun tuloskehitys oli konsensusennusteita kovempi. Digia teki 1,9 miljoonan euron liikevoiton ja 0,06 euron osakekohtaisen tuloksen, kun analyytikkoennuste odotti 1,5 miljoonan euron liikevoittoa ja 0,04 euron osakekohtaista tulosta.

Yhtiö petrasi selvästi myös viime vuoteen verrattuna, jolloin liiketulos oli 1,4 miljoonaa ja osakekohtainen tulos 0,05 euroa.

Liikevaihto oli toisella kvartaalilla 28,9 miljoonaa euroa, kun odotus oli 27,7 miljoonaa.  Vuosi sitten liikevaihto oli 24,8 miljoonaa euroa.

Digia ei muuttanut arviotaan lähiajan näkymistä. Se arvioi liikevaihtonsa jatkavan kasvuaan ja liikevoitto paranee merkittävästi vuoteen 2017 verrattuna.

”Integraatioon ja tiedon hyödyntämiseen liittyvien ratkaisujemme kysyntää tukee datan kasvava rooli digitaalisten palveluiden rakentamisessa. Liiketoimintojen verkottuminen ja organisaatioiden keskinäinen tiedonvaihto lisääntyvät, mikä kasvattaa erityisesti ohjelmistorajapintaratkaisujen kysyntää. Integraatio ja tiedon hyödyntäminen onkin yksi voimakkaimmin kasvavista palvelualueistamme. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä ostamamme analytiikkaratkaisuihin erikoistunut Avarea Oy on edelleen vahvistanut asemaamme näillä kasvavan kysynnän alueilla”, toimitusjohtaja Timo Levoranta kertoo tulosraportissa.

Digian liikevaihto kasvoi toisella kvartaalilla vahvasti sekä orgaanisesti että yritysostojen vetämänä, arvioivat Inderesin analyytikot Mikael Rautanen ja Joni Grönqvist.

”Kannattavuus ylitti odotuksemme, mikä on osakkeen kannalta tärkeää kannattavuuden ollessa tällä hetkellä selkeästi tärkein arvonmuodostuksen ajuri”, analyytikot toteavat.

Digian liikevoittoa paransivat viime vuoden lopulla käynnistetyt tehostamistoimenpiteet sekä panostukset projektinhallintaan.

Rautasen ja Grönqvistin mukaan ohjelmistoyhtiön kannattavuus oli viime vuonna vaatimattomalla tasolla ja viime vuoden toinen vuosineljännes oli viime vuoden ainoa neljännes, jossa Digian kannattavuus oli lähellä normaalia tasoa.

Analyytikoiden mielestä uusin tulosraportti lisää uskoa Digian tuloskasvuun.

”Siten Q2:n kannattavuus oli vahva ja lisää luottamusta positiiviseen kannattavuuskehityksen. Odotamme yhtiöltä edelleen tuntuvaa tulosparannusta Q3:lle ja Q4:lle. Kannattavuuden paranemista kuluvana vuonna ajaa arviomme mukaan suotuisan markkinatilanteen myötä nousevat käyttöasteet.”

Inderesin analyytikoiden mielestä tulosraportin selkeä kauneusvirhe oli alkuvuoden heikko -1,2 miljoonan euron liiketoiminnan rahavirta johtuen käyttöpääoman muutoksista.

Inderesin suositus Digian osakkeelle on osta ja osakkeen tavoitehinta on 3,4 euroa. Yhtiön osakekurssi kipusi vahvan tulosraportin siivittämänä perjantaina lähes 5,5 prosentin nousuun, ja osakekurssi päätyi viikon lopuksi 2,9 euroon.

Matkaa Digian osakkeella Inderesin tavoitehintaan on siis vielä reippaasti.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös