Kasvuosakkeet

Handelsbanken: Kärsivällinen odotus palkitaan – Koneella valtavat mahdollisuudet Kiinassa

Kone hissiyhtiö osakekurssi osakkeet sijoitaminen

Handelsbanken nosti Koneen osakkeen tavoitehintaa.

Koneen kunnossapito- eli Maintenance-yksikössä on yhtiön tärkein tuottoajuri ja laadukkaan toiminnan kulmakivi, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Pankin mukaan Koneen kaltaisella OEM-yhtiöillä eli alkuperäisellä laitevalmistajalla on edelleen mahdollisuuksia kasvattaa markkinaosuuksiaan. Kone onkin kasvanut jatkuvasti markkinoita nopeammin.

Avainmarkkina Koneen kunnossapitoliiketoiminnalle on Kiina.

”Väitämme, että yhtiön pyrkimys erilaistaa tuotevalikoimaansa on onnistunut. Huoltotoiminta Kiinassa ottaa ensiaskeleitaan, mutta pitkän ajan potentiaali on valtava. Odotamme huollon liikevoiton nousevan yli miljardilla eurolla ja koko yhtiön voiton 1,5 miljardilla seuraavien kymmenen vuoden aikana.”

Handelsbankenin mukaan Koneen mielenkiinto saksalaisen ThyssenKruppin hissiteknologiaa kohtaan on hyvin tiedossa. Koneen ja Thyssen Elevatorsin mahdollinen sopimus loisi markkinajohtajan ja tuplaisi huoltosopimusten määrän, pankki toteaa.

Handelsbankenin mukaan huoltosopimusten syvyys on avain toiminnan kannattavuuteen.

”Arvioimme, että yhdistyminen nostaisi liikevoittomarginaalia 5 prosenttiyksikköä, mikä johtaisi merkittävään tuottojen nousuun.”

Volyymit ja ennen kaikkea hinnoittelu Kiinassa näyttävät pankin mukaan myös suotuisilta. Handelsbanken odottaa Koneen tuottojen kasvavan sen verran, että pankki on 10 prosenttia konsensus-ennustetta optimistisempi.

”Bisnessyklin jatkumisesta ei voida olla varmoja, mutta mielestämme Koneella on kaikki mahdollisuudet merkittävään yliperformanssiin tulevina vuosina. Pidämme siksi positiivisen suosituksen ja nostimme tavoitehintaa hieman”, Handelsbanken toteaa.

Handelsbankenin suositus Koneen osakkeelle on lisää ja tavoitehintaa pankki nosti 52 eurosta 54 euroon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös