Sijoitusideat

Stora Enso nousi Inderesin TOP3-mallisalkkuun

Stora Enso metsäyhtiö pörssi osakkeet osakekurssi sijoittaminen

Toisen vuosineljänneksen tulospettymys sulatti Stora Enson markkina-arvoa. Inderesin mukaan osavuosikatsaus ei tarjonnut negatiivisia yllätyksiä.

Metsäyhtiö kasvatti myyntiä ja tulosta toisella vuosineljänneksellä, mutta jäi hiukan analyytikoiden kovista odotuksista.

Liikevaihto kasvoi toisella vuosineljänneksellä 5,4 prosenttia 2 664 miljoonaan euroon puun saatavuusongelmista huolimatta. Taustalla olivat suotuisat hinnat ja myynnin jakauman aktiivinen hallinta. Liikevaihto ilman myytyä Puumerkkiä kasvoi 7,0 prosenttia.

Operatiivinen liiketulos kasvoi lähes 50 prosenttia 327 miljoonaan euroon puunhankinnan ja Consumer Board -divisioonan tuotannon tilapäisistä haasteista huolimatta. Taustalla olivat suotuisat hinnat ja myynnin jakauman aktiivinen hallinta. Osakekohtainen tulos ilman vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä nousi 0,19 eurosta 0,31 euroon.

Analyytikoiden konsensusennuste oli 349 miljoonan euron tulos, eli toteuma jäi hiukan odotuksista. Yhtiön mukaan toisen neljänneksen huoltoseisokkien vaikutus oli 15 miljoonaa euroa aiemmin arvioitua suurempi, mikä selittää suurimman osan erosta ennusteeseen.

Analyysitalo Inderesin mukaan metsäsektorin suhdanne on edelleen erittäin suotuisa, mikä tietenkin hyödyttää Stora Ensoa.

”Stora Enson lähes kaikkien tuotteiden kysyntä on vahvaa, kapasiteetin käyttöasteet ovat korkeita ja myyntihinnat ovat pääosin nousussa. Myös EUR/USD-kurssi on heikentymään päin. Kustannusinflaatio nostaa hieman päätään, mutta odotamme silti metsäsektorin ja tehokkaan Stora Enson pysyvän lyhyellä tähtäimellä erinomaisessa tuloskunnossa”, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Markkinat ottivat Stora Enson toisen kvartaalin raportin vastaan erittäin pessimistisesti, vaikka tulos ja kolmannen kvartaali ohjeistus olivat käytännössä linjassa konsensuksen odotuksien kanssa, Inderes toteaa. Metsäyhtiön osakekurssi on ollut laskusuunnassa jo kesäkuun alkupuolelta lähtien.

Osake näyttää arvostuskertoimien valossa kuitenkin edulliselta. Inderesin ennusteilla Stora Enson P/E-luvut ovat lähivuosille vain noin 11x ja EV/EBITDA-kertoimet 7x.

”Näemme kertoimissa lyhyen tähtäimen nousuvaraa, kun markkinoiden luottamus Stora Enson tuloskunnon kestävyyden suhteen vahvistuu”, Inderes toteaa. Suhteellisesti Stora Enso on arvostettu melko selvästi verrokkiryhmän alapuolelle eikä analyysitalo pidä tätä perusteltuna yhtiön tuoteportfolio (paperin pienentynyt osuus) ja kilpailukyky huomioiden.

”Odotamme myös suhteellisen arvostuksen supistumisen tukevan Stora Enson osakekurssia lähiaikoina”, Inderes ennustaa.

Analyysitalon suositus Stora Enson osakkeelle on lisää ja osakkeen tavoitehinta on 16,5 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös