Indikaattorit

USA:n työllisyyskehitys jatkuu vahvalla kasvu-uralla

Odotettua vahvempi työllisyyskehitys antaa keskuspankille selkänojaa jatkaa korkojen nostoa ensi vuonnakin.

Maatalouden ulkopuolisia työpaikkoja syntyi lisää 250 000. Työllisyyskehitys oli odotettua vahvempaa, sillä Reutersin haastattelemat ekonomistit olivat ennustaneet 190 000 uutta työpaikkaa. Kasvu ylitti myös selvästi syyskuun lisäyksen, mikä korjaantui tarkistusten jälkeen 118 000 työpaikkaan.

Työttömyysaste pysyi lokakuussa syyskuun tasolla 3,7 prosentissa.

Hyvä työllisyyskehitys ja alhainen työttömyysaste näkyvät nyt myös palkkakehityksessä. Keskituntiansiot nousivat yksityisellä sektorilla 3,1 prosenttia vuositasolla. Palkkojen nousu oli vahvinta yhdeksään ja puoleen vuoteen.

Vahva työllisyysraportti ja nouseva palkkainflaatio tarkoittavat sitä, että keskuspankki Fed tulee jatkamaan rahapolitiikan kiristämistä ja ohjauskorkojen nostoa. Seuraavan kerran keskuspankki nostaa ohjauskorkoa joulukuussa ja vähintään kahdesti ensi vuonna, ennustaa JPMorganin sijoitusstrategi David Kelly Reutersin haastattelulssa.

USA:n kymmenen vuoden velkakirjojen korko on jatkanut nousuaan 26.10. alkaneen nousun jälkeen. Korko on noussut 3,22 prosenttiin.

Kommentoi
Ylös
>