Markkinakommentit

Saksan teollisuuden ostopäällikköindeksi petti pahasti, negatiivista osakemarkkinoille

Torstaina julkaistu ostopäällikköindeksi ennakoi maan teollisuuden ongelmien jatkumista.

Keskiviikkona USA:n osakemarkkinat sulkeutuivat loivasti plussalle maan seuratuimman osakeindeksi S&P 500:n kohottua 0,18 prosenttia. Aasiassa on käyty torstaina osakekauppaa Yhdysvaltojen vanavedessä loivasti plussalla, kun Japanin Nikkei 225 nousi 0,15 prosenttia ja Hong Kongin Hang Seng kallistui 0,30 prosenttia.

Fedin keskiviikkona julkaistujen korkokokouksen pöytäkirjojen sisältö ei tullut markkinoille yllätyksenä, vaan keskuspankin pääjohtaja Powell kommunikoi sen keskeisen sisällön sijoittajille jo viime korkokokouksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Fedin keskuspankkiirit ovat nyt epävarmoja halusta nostaa korkotasoa kuluvana vuonna. Varovaisemman rahapoliittisen ajatellun lisääntymisen taustalla ovat niin Trumpin kritiikki keskuspankkia kohtaan, osakemarkkinoiden heikentynyt kehitys sekä reaalitalouden globaalit talouskasvuhuolet.

Torstaina Saksasta saatiin inflaatiolukuja. Maan kuluttajahinnat nousivat odotetusti tammikuussa 1,4 prosenttia vuositasolla (harmonisoitu inflaatio 1,7 %). Sitä vastoin torstaina saatu Saksan teollisuuden ostopäällikköindeksi petti pahemman kerran. Helmikuun teollisuuden ennakkolukema päätyi tasolle 47,6, ennusteen oltua 50,0.

Ostopäällikkölukema oli heikoin sitten vuoden 2014 ja kertoi teollisuuden alan päällikkötason työntekijöiden odottavan keskimäärin liiketoimintaympäristön heikentymistä.  Saksan talouskasvu on heikentynyt viime syksystä alkaen (ks. keskiviikon artikkeli) ja varsinkin teollisuudessa on näkynyt hidastumisen merkkejä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös