Sijoitusideat

Evli: UPM tarjoaa tuottopotentiaalia

sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,
Lähde: UPM Oyj.

Metsäyhtiön osake on houkuttelevissa hinnoissa.

Metsäyhtiö UPM:n tulos on noussut jo peräti 23 neljännestä peräkkäin. Vertailukelpoinen liikevoitto nousi loka-joulukuussa 10 prosenttia 404 miljoonaan euroon edellisvuoden 366 miljoonasta eurosta.

Yhtiön liikevaihto ylsi 2,73 miljardiin euroon ja kasvua viime vuoteen tuli kuusi prosenttia. Liikevaihto ylitti 2,69 miljardin euron konsensusodotuksen. Tulos kuitenkin jäi odotuksista, sillä vertailukelpoinen käyttökate oli 461 miljoonaa, analyytikoiden konsensusodotuksen ollessa 522 miljoona. Vertailukelpoinen tulos, 404 miljoonaa euroa jäi sekin neljä prosenttia odotuksista.

Metsäyhtiön toimitusjohtaja Jussi Pesonen totesi tilinpäätöksen yhteydessä, että vuosi 2018 oli UPM:lle ennätyksellinen.

”Saavutimme huipputuloksen, ja nettovelkamme laski alle nollan. Vuosi oli kaupallinen menestys, ja onnistuimme kompensoimaan tuotantokustannusten nousun. Loimme perustan tulevaisuuden kasvulle nykyisissä ja innovatiivisissa uusissa liiketoiminnoissa, ja vastuullisuustyömme sai poikkeuksellisen arvokasta tunnustusta”, Pesonen toteaa.

Evli uskoo UPM:n parantavan entisestään vuonna 2019.

”Emme odota selluliiketoiminnan liikevoiton yltävän vuoden 2018 tasoille, mutta uskomme tämän kompensoituvan pitkälti yhtiön Euroopan paperiliiketoiminnan korkeamman kannattavuuden kautta. Kyseinen segmentti hyötyy suoraan matalammasta sellun hinnasta”, Evli toteaa aamukatsauksessaan.

Lisäksi graafisten paperien markkinahinnat Euroopassa ovat Evlin mukaan jatkaneet vahvaa kehitystään myös alkuvuoden aikana. Evli odottaa UPM:n paperitoimitusten hintojen nousevan neljä prosenttia vuonna 2019, kun vuonna 2018 ne kasvoivat seitsemän prosenttia.

Sellumarkkinat tasaantuvan kevään aikana, Evli uskoo.

”Kiinan sellumarkkinan tilanne on aiheuttanut epävarmuutta viime aikoina. Euka- ja havusellun markkinahinnat Kiinassa ovat laskeneet 15-20 prosenttia viime syksyn tasoilta. Näkemyksemme mukaan tämä johtuu pitkälti paikallisten kasvaneiden varastojen purkautumisesta, minkä seurauksena kysyntä on ollut heikkoa viime kuukausien aikana.”

Lisäksi pankki odottaa UPM:n tekevän tämän vuoden aikana positiivisen päätöksen uuden sellutehtaan rakentamisesta Uruguayhin. Sellutehdas tuottaisi nykyisillä sellun hintatasoilla noin 600 miljoonaa euroa vuotuista käyttökatetta.

UPM:n osakkeen nykyinen hinnoittelu tarjoaa Evlin mielestä tuottopotentiaalia sekä kasvaneiden arvostuskertoimien että korkeampien tulosodotusten kautta.

”Nykyisellä markkinahinnalla UPM:n yritysarvo on noin 7x ennustamamme vuoden 2019 käyttökate. UPM:n osakkeen hinta on samoilla tasoilla kuin missä se oli vuoden 2017 syksyllä, samalla kun eurooppalaiset havu- ja lehtisellun markkinahinnat ovat noin 15-30 prosenttia korkeammalla kyseiseen ajankohtaan verrattuna.”

Evlin suositus metsäyhtiön osakkeelle on osta ja osakkeen tavoitehinta on 34 euroa.


UPM:n osakkeelle satelee nyt ostosuosituksia analyytikoilta. Thomson Reutersin tietokannan mukaan peräti seitsemän analyytikkoa antaa UPM:n osakkeelle nyt ostosuosituksen ja kolmen suositus on lisää.

Pidä suosituksia on neljä ja vain yhden suositus on vähennä. Myy-suosituksia ei ole lainkaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös