Kumppaniblogit

Bitcoinin ympärillä tapahtuu – verotus Suomessa muuttuu ja muuta ajankohtaista

– KAUPALLINEN YHTEISTYÖ –

Vaikka bitcoin on onnistunut pysymään Suomessa jo hetken aikaa poissa otsikoista, valuutan ympärillä tapahtuu jatkuvasti.

Korkein Hallinto-oikeus julkaisi viime perjantaina 29.3 päätöksen, jossa bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen verotuksessa tulee mahdolliseksi hyödyntää hankintameno-olettamaa. Päätöksen mukaan myös myynnistä aiheutuneet tappiot ovat vähennyskelpoisia. Päätös siis poikkeaa verottajan aiemmasta tulkinnasta huomattavasti.

KHO:n päätöksen seurauksena verohallinto julkaisi tiedotteen, jossa Verohallinnon johtava veroasiantuntija Sami Varonen kertoo kryptovaluuttojen verotuksen muuttuvan KHO:n linjauksen myötä. Verottaja ei ole vielä julkaissut uutta ohjeistusta.

Jack Dorsey nousi otsikoihin Yhdysvalloissa

Twitterin perustaja ja toimitusjohtaja nousi otsikoihin maaliskuun alussa, kun hän podcast-vieraana ollessaan kertoi ostavansa bitcoinia 10 000 dollarilla viikottain. Dorsey kertoi ostavansa bitcoinit Square-sovelluksen kautta, jonka toimitusjohtajana hän myös toimii.

Vain kaksi viikkoa myöhemmin Dorsey oli jälleen uutisotsikoissa kirjoitettuaan Twitteriin palkkaavansa viisi ihmistä kehittämään bitcoinin avointa lähdekoodia. Palkkauksen tavoitteena on nopeuttaa bitcoinin kehitystä ja käytön yleistymistä maksuvälineenä. Square ei siis suoranaisesti hyödy palkattujen henkilöiden työstä.

CBOE lopettaa bitcoin-futuurien tarjoamisen

Chicago Board Options Exchange ilmoitti maaliskuussa tiedotteessaan, ettei julkaise enää uusia bitcoin-futuureja. CBOE ei antanut virallista syytä päätökseen. Päätöksen kuitenkin oletetaan perustuvan useiden bitcoinia tarjoavien ETF-rahastojen hakemusten etenemisestä. Viimeiset jo julkaistut futuurit vanhenevat kesäkuussa.

Voit sijoittaa bitcoiniin helposti suomalaisessa välityspalvelussamme: www.northcrypto.com

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös