Yritysuutiset

Cargotecin Hiab sai historiansa suurimman tilauksen

Asiakas on yksi Yhdysvaltain suurimmista rautakauppaketjuista.

Cargoteciin kuuluva Hiab on tehnyt ennätyksellisen laajan sopimuksen MOFFETT M8 55.4 NX -ajoneuvotrukeista. Kauppaan sisältyy viisivuotinen ProCare Essential -palvelusopimus sekä HiConnect kaikkiin laitteisiin.

Tilauksen kokonaisarvo on yli 60 miljoonaa euroa, josta 31 miljoonaa euroa kirjattiin toiselle ja 29 miljoonaa euroa kolmannelle vuosineljännekselle.

Hiab on maailman johtava ajoneuvojen kuormankäsittelylaitteiden sekä älykkäiden palvelujen ja digitaalisten ratkaisujen toimittaja. Sen asiakaskunta ulottuu yksittäisistä kuorma-auton kuljettajista kansainvälisiin kuljetusalan yrityksiin useilla eri teollisuudenaloilla.

Kyseessä on Hiabin kaikkien aikojen suurin kauppa ja ProCare-sopimus sekä samalla ajoneuvotrukki-liiketoimintayksikön suurin yksittäinen tilaus.

Toimitusten odotetaan alkavan vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä, ja ne jatkuvat toukokuuhun 2020 asti. Toimituksen valmistuessa merkittävä osa asiakkaan kalustosta on päivitetty ja kytketty tietoverkkoihin. Näin asiakas saa tietoa merkittävästä osasta kalustoaan ja voi parantaa sen tuottavuutta ja turvallisuutta sekä suunnitella huoltotoimia todellisen käytön mukaan.

”Olen todella ylpeä Hiab US:n saamasta Hiabin historian suurimmasta kaupallisesta tilauksesta, tiimimme vahvasta panoksesta sekä ajoneuvotrukkien ja palvelumme erinomaisesta laadusta. Haluamme jatkossakin tarjota pitkäaikaiselle asiakkaallemme ensiluokkaisia tuotteita ja palveluja, joiden avulla se voi toteuttaa omaa asiakaslupaustaan”, sanoo Hiabin Pohjois-Amerikan johtaja Barry McGrane.

Koko Cargotecin saadut tilaukset laskivat huhti-kesäkuussa 11 prosenttia edellisvuodesta ja olivat 872 miljoonaa euroa. Tilaukset jäivät odotuksista, sillä markkinoiden odotuksissa oli 984 miljoonan euron arvoinen potti.

Cargotecin vuoden 2019 toinen neljännes oli kaksijakoinen, Cargotecin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen kertoo.

Suurimman liiketoiminta-alueen Kalmarin tulos kehittyi vahvasti ja sen liikevoitto kasvoi 41 prosenttia. Myös Hiabin liikevoitto kasvoi ja oli toisella neljänneksellä kaikkien aikojen paras. MacGregorin markkinatilanne sen sijaan jatkui haastavana, ja sen liikevoitto laski.

Cargotecin tulos jäi toisella vuosineljänneksellä selvästi odotuksista. Cargotecin tulos ennen veroja nousi vajaaseen 45 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 15,5 miljoonasta. Analyytikot olivat kuitenkin ennakoineet 61 miljoonan euron tulosta.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Minä

    13.8.2019 at 19:36

    Ehkä kuitenkin venäläisten omistuksessa tämä yhtiö.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös