Kasvuosakkeet

Kannattaako Nokiaa ja Nordeaa ostaa nyt? Näin vastaa treidaaja

Tuloskausi on hyvässä vauhdissa, ja osakkeissa on nähty jälleen voimakkaita liikkeitä molempiin suuntiin.

Tuloskauden ehdottomasti eniten huomiota saanut kotimainen osake on ollut tietenkin Nokia, jonka kolmannen vuosineljänneksen tulosraportti oli järkytys niin analyytikoille kuin sijoittajillekin.

Osa Nokian aiemmin kertomista 5G:n alkuvaiheeseen liittyvistä riskeistä on nyt toteutumassa.

”Erityisesti kolmannen neljänneksen bruttokateprosenttiimme vaikuttivat myynnin tuotejakauma, ensimmäisen sukupolven 5G-tuotteisiimme liittyvä korkea kustannustaso, kannattavuushaasteet Kiinassa, hintapaineet ensimmäisissä 5G-sopimuksissa ja julkistettuun operaattoreiden fuusioon liittyvä epävarmuus Pohjois-Amerikassa”, Toimitusjohtaja Rajeev Suri kertoi.

Toinen iso pettymys osakesijoittajille oli Nordea, joka kertoi tulosraportissaan muuttavansa osinkopolitiikkaansa aiempaa varovaisemmaksi ja teki odotettua heikomman tuloksen kolmannella vuosineljänneksellä.

Nordean liiketulos painui kolmannella vuosineljänneksellä tappiolle 421 miljoonaa euroa. Vielä vuosi sitten vastaavana aikana liikevoittoa tuli yli 900 miljoonaa euroa.

Nokian osake on laskenut kolkon tulosraraportin siivittämänä jo yli 30 prosenttia. Onko osakkeessa nyt ostopaikka vastarantaan soutavalle treidaajalle?

Traders’ Clubin jaksossa treidaaja ja sijoitusasiantuntija Jukka Lepikkö antaa analyysinsä myös osakemarkkinan tulevasta suunnasta. Jaksossa käydään läpi myös katsojakysymyksiä: mitä indikaattoreita Jukka itse käyttää treidatessaan? Mitä tietolähteitä kannattaa seurata? Lopuksi katsotaan myös Bitcoinin, kullan, Nokian ja Nordean graafeja teknisen analyysin näkökulmasta.

Nordnet Trader’s Club on videosarja, jossa treidaajat seuraavat markkinoiden kuumimpia puheenaiheita, analysoivat mennyttä ja ennakoidaan tulevaa.

Traders’ Clubissa opetetaan kaikki oleellinen treidausstrategioista, markkinoiden ennakoinnista ja esimerkiksi kaupankäyntityökaluista. Lisäksi siinä perehdytään tekniseen analyysiin, jonka avulla pyritään parantamaan mahdollisuuksia ajoittaa markkinaa ja tehdä oikea-aikaisia ostoja ja myyntejä.

Tutustu tästä Nordnetin treidaajille tarjoamiin palveluihin:

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös