Uutiset

BlackRock lanseerasi kaksi vastuullisen sijoittamisen joukkolaina-ETF:ää

Useat tekijät Euroopassa vaikuttavat yhdessä siihen, että vastuullisuusnäkökulmat otetaan huomioon perinteisessä sijoittamisessa, kertoo BlackRock tiedotteessaan.

Näitä tekijöitä ovat muun muassa maakohtainen lainsäädäntö, kasvava yhteiskunnallinen tietoisuus, saatavissa olevan tiedon laadun parantuminen sekä sijoittajayhteisön ikärakenteen muuttuminen.

Joukkolaina-ETF:iin globaalisti sijoitettujen varojen määrä ylitti yhden biljoonan dollarin rajan kesäkuussa 2019. BlackRock uskoo joukkolaina-ETF:iin globaalisti sijoitettujen varojen määrän voivan kaksinkertaistua vuoteen 2024 mennessä kahteen biljoonaan dollariin, joista ennusteen mukaan 50 miljardia dollaria sijoitetaan EMEA-alueen korko-ESG-tuotteisiin.

BlackRockin uudet joukkolaina-ETF -rahastot ovat iShares € High Yield Corp Bond ESG UCITS ETF (EHYD) ja iShares $ High Yield Corp Bond ESG UCITS ETF (DHYD).

BlackRockin kahden uuden rahaston avulla sijoittajat voivat sijoittaa vahvimmin vastuullisuuteen sitoutuneiden yritysten liikkeeseen laskemiin high yield -joukkolainoihin ja samalla sulkea pois yritykset, jotka harjoittavat kiistanalaista liiketoimintaa. Rahastot seuraavat Bloomberg Barclays MSCI Euro CorporateHigh Yield SRI- ja Sustainable BB+ Bond -indeksejä.

Verrattuna perinteisiin vertailukohtiin high yield-ESG-vertailuindekseissä painotukseen vaikuttavat ESG-pisteet ja hiilipäästöt.

“Siirtyminen vastuulliseen sijoittamiseen alkoi osakkeista, mutta ESG-joukkolainaindeksi-innovaatiot lisääntyvät nopeasti. Tämä parantaa kykyä rakentaa moneen eri omaisuusluokkaan vastuullisesti sijoittavia sijoitussalkkuja, jotka keskittyvät ESG-tekijöihin”, toteaa Brett Olson, iSharesin korkotuotteiden johtaja EME -alueella.

Olsonin mukaan samaan aikaan joukkolaina-ETF:t alkavat olla työkaluina tehokkaassa käytössä kaiken tyyppisillä sijoittajilla. Näiden kahden syyn takia tämä omaisuusluokka tulee kasvamaan tulevaisuudessa.

Molempien ETF:ien kulusuhde on 0,50 prosenttia. Kulusuhde on sama kuin vastaavien dollari- ja euromääräisten iShares ETF:ien, jotka eivät tee ESG-seulontaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös