Sijoitusuutiset

Nämä ovat tuoreimmat Buffettin sijoitukset – mukana perinteisiä toimijoita

Maailman tunnetuimman sijoittajan Warren Buffettin sijoitusyhtiö Berkshire Hathawayn omistusosuus Applessa laski viime vuoden loppupuolella noin 120 miljardiin dollariin.

Maailman suurimman pörssiyhtiön osuus Berkshire Hathawayn osakesijoituksista on kuitenkin edelleen peräti noin 44 prosenttia.

Berkshire Hathawayn uusimmat sijoitukset ovat tiistaina (16.2.2021) julkaistun dokumentin perusteella telekommunikaatioalan yhtiö Verizon Communications, energiayhtiö Chevron ja vakuutusmeklari sekä riskienhallinnan ja liikkeenjohdon konsultti Marsh & McLennan Companies.

Yhdysvaltain suurimman teleoperaattori Verizon Communicationsin osaketta Berkshire Hathaway tankkasi yhteensä 8,6 miljardilla dollarilla. Öljy-yhtiö Chevronia Buffett tyytyi ostamaan 4,1 miljardilla dollarilla. Yhtiöistä selvästi pienin allokaatio, ”vain” 499 miljoonan dollaria kohdistui Marsh & McLennaniin.

Uudet sijoitukset edustavat perinteistä Buffettmaista sijoitustoimintaa, sillä yhtiöt operoivat kypsillä toimialoilla, joiden arvostuskertoimiin ei ole hinnoiteltu huimia kasvulukemia.

Yhtiöistä Chevronin vuosi 2020 oli heikoin sitten vuoden 2016. Verizonin vuoden neljäs kvartaali sitä vastoin osoittautui vaisuksi liikevoiton laskettua kohonneiden kustannusten ja heikentyneen uusasiakashankinnan vuoksi.

Berkshire Hathawayn näkemyksen mukaan kyseisten yhtiöiden liiketoiminnassa on kuitenkin edessä käänne parempaan. 

Useat amerikkalaistoimijat kuten Goldman Sachs, JPMorgan Chase ja tietyt hedge-rahastot ovat samoilla linjoilla Berkshiren kanssa ainakin Chevronin osakekurssikehitykseen merkittävästi vaikuttavan öljyn hintakehityksen suunnan suhteen. Kyseiset tahot odottavat öljyn hinnan kallistuvan kevyen rahapolitiikan ja talouskasvun elpymisen tuoman inflaation nousun myötä.

Analyytikoiden konsensussuositus Chevronin osakkeelle on ylipainota ja tavoitehinta 106,46 dollaria. Tiistaina yhtiön osake päätyi ostouutisen ansiosta jälkipörssissä 2,54 prosenttia plussalle 95,50 dollariin.

Verizonin osalta analyytikoiden konsensusennuste on niin ikään ylipainota. Analyytikoiden tavoitehinta on tällä erää 62,57 dollaria. Yhtiön osake kallistui tiistaina 3,05 prosenttia ja päätyi jälkipörssissä 55,80 dollariin. Berkshirella oli aiemmin sijoitus Verizoneen, mutta luopui siitä vuonna 2019. Verizon omistaa Yahoon, mediatalon, joka tuottaa live-lähetykset keväisin järjestettävistä Berkshiren yhtiökokouksista Omahassa. 

Applen omistusosuuden keventämisen lisäksi Berkshire myi neljännnen kvartaalin aikana kokonaan omistusosuutensa lääkeyhtiö Pfizerissa sekä kulta- ja kuparikaivosyhtiö Barrick Goldissa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös