Yritysuutiset

Dovre Groupin osakekurssi kovassa nousukiidossa – tässä syyt

Projektikonsultointiyhtiö Dovre Groupin osakekurssi jatkaa nousutrendillä. Konsernin tytäryhtiön laajentumisuutinen kiidättää osaketta.

Uutinen innosti sijoittajia, sillä yhtiön osake oli tämän viikon toiseksi kovin pörssinousija Helsingin pörssissä heti Privanet Groupin jälkeen. Dovre Groupin osakekurssi on kivunnut viikossa 15,9 prosenttia. Tänä vuonna osakkeen nousu on jo yli 90 prosenttia.

Dovre Group on kansainvälisesti toimiva projektihenkilöstön ja -johtamisen palvelutoimittaja. Sen liiketoimintaryhmät ovat projektihenkilöstö ja konsultointi. Konsernilla on toimipisteet Kanadassa, Norjassa, Singaporessa, Suomessa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Maailmanlaajuisesti konsernissa toimii yli 700 henkilöä.

Vipua kurssinousulle antoivat Dovren tytäryhtiön kasvusuunnitelmat. Dovre Group kertoi 28.5, että sen tytäryhtiö Suvic on käynnistänyt toukokuussa kolme merkittävää tuulipuistourakkaa.

Suvic Oy jatkaa kasvuaan aloittamalla Karhunnevankankaan, Puskakorven ja Merkkikallion tuulipuistoprojektit, jotka kaikki käynnistyivät toukokuussa.

Karhunnevankankaan tuulipuiston rakentaminen sisältää 33 tuulivoimalan perustuksen rakentamisen wpd Construction Finland Oy:lle. Puskakorven tuulipuistoon Suvic rakentaa avaimet käteen -toimituksena 16 tuulivoimalan infran sisältäen koko puiston tiet, nostokentät, perustukset, sähköaseman, päämuuntajat, sisäverkon sekä siirtolinjan maakaapeliyhteytenä.

Karhunnevankangas sekä Puskakorpi sijaitsevat Pyhäjoella Pohjois-Pohjanmaalla. Kolmas tuulipuistoprojekti Merkkikallio sijaitsee Pohjanmaalla Vaasan ja Mustasaaren alueella, jossa Suvic toteuttaa suunnittelun ja rakentamisen 13 tuulivoimalan kokonaisuudelle sisältäen nostokentät, huoltotiet, perustukset sekä sisäverkon kaapeloinnin.

Näiden kolmen projektin yhteenlaskettu tilausarvo on yli 35 miljoonaa euroa, josta valtaosa tuloutuu vuodelle 2021.

”Olemme todella iloisia yhteistyön jatkumisesta OX2:n kanssa. Uusia yhteistyökumppaneita vuodelle 2021 ovat wpd Construction Finland Oy sekä Foresight Group LLP, joiden kanssa alkavia projekteja odotamme mielenkiinnolla ja valmiina”, kertoo Suvic Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Ville Vesanen.

Dovre Group osti Suvicin 51 prosentin osake-enemmistön maaliskuun lopussa.

Suvic on erikoistunut tuulipuistojen KVR-urakointiin sekä projektinjohtourakointiin niin tuulivoimassa kuin teollisuusrakentamisessakin. Sen liikevaihto vuonna 2020 oli 32 miljoonaa ja liikevoitto 0,9 miljoonaa euroa.

Dovren toimitusjohtaja Arve Jensenin mukaan yritysosto on seurausta Dovren strategiasta, jossa se keskittyy uusiutuvaan energiaan liittyvien palveluiden monipuolistamiseen ja laajentamiseen.

”Toteutuneen yritysoston myötä olemme ottaneet merkittävän askeleen uusiutuvaan energiaan ja lisäksi vahvistaneet selvästi asemaamme Suomessa. Arviomme mukaan liikevaihdostamme tulee nykyisin, Suvicin liikevaihto mukaan lukien, noin puolet öljy- ja kaasusektorin asiakkuuksista ja noin puolet sen ulkopuolelta”, Jensen totesi tammi-maaliskuun tulosraportin yhteydessä.

Kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa Dovren liikevaihto laski viime vuodesta 16,6 prosenttia 19,7 miljoonaan euroon, mutta liiketulos nousi 19,3 prosenttia 0,8 miljoonaan.

Jensenin mukaan liikevaihdon laskuun vaikutti pääasiassa koronapandemiasta seurannut henkilöstömäärän lasku vertailukauden jälkeen.

”Vuoden 2020 toisella puoliskolla alkanut kasvutrendi jatkui kuitenkin katsauskaudella, ja henkilöstömme määrä on vihdoin palannut koronaviruspandemiaa edeltävälle tasolle. Jatkossa meille on tärkeintä pitää kustannukset kurissa samanaikaisesti, kun varmistamme riittävän kapasiteetin kasvun turvaamiseksi”, Jensen totesi tulosraportin yhteydessä.

Yhtiö myös nosti ohjeistustaan liikevoitosta vuodelle 2021. Dovre Group odottaa nyt liikevaihdon odotetaan vuonna 2021 olevan yli 110 miljoonaan euroon, kun se viime vuonna oli 77 miljoonaa euroa. Liikevoiton yhtiö odottaa nousevan viime vuoden 2,4 miljoonasta eurosta yli 3,5 miljoonaan euroon. Aiemmin Dovre oli odottanut yli kolmen miljoonan liikevoittoa.

Lue myös tämä: Suomalaistaustainen Aave on nopeasti suosiotaan kasvattanut lohkoketjuun perustuva rahoituspalvelu

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös