Kasvuosakkeet

USA:n rengastehdas tuo kasvuvoimaa Nokian Renkaille

Danske Bank antaa rengasyhtiön osakkeelle edelleen ostosuosituksen, mutta nosti osakkeen tavoitehintaa.

Koronapandemia vaikutti Nokian Renkaiden myyntiin edelleen loka−joulukuussa 2020, kun rajoitustoimia tiukennettiin useissa maissa. Lisäksi talvikauden viivästyminen päämarkkinoilla vaikutti negatiivisesti Henkilöautonrenkaiden liikevaihtoon.

Raskaat Renkaat ja Vianor jatkoivat hyvää kuitenkin suoriutumistaan epävakaassa markkinassa.

Kysyntä jälkirengasmarkkinoilla on kuitenkin elpynyt nopeasti vuoden 2020 lopulta alkaen.

”Saavutimme ensimmäisellä vuosineljänneksellä kaikkien aikojen korkeimmat myyntivolyymit. Kaikki liiketoimintayksiköt ja -alueet suoriutuivat erinomaisesti, mikä johti liikevaihdon 28,5 prosentin kasvuun vertailukelpoisilla valuutoilla. Segmentit yhteensä liikevoitto kasvoi huomattavasti johtuen korkeammista myyntivolyymeistä”, rengasyhtiön toimitusjohtaja Jukka Moisio totesi tammi-maaliskuun tulosraportin yhteydessä.

Nokian Renkaiden henkilöautonrenkaiden myyntivolyymit kasvoivat ensimmäisellä vuosineljänneksellä erityisen vahvasti Venäjällä, missä markkinaosuutemme kasvoi erityisesti kesärenkaissa. Raskaat Renkaat ylsi Moision mukaan kaikkien aikojen korkeimpaan kvartaalikohtaiseen liikevaihtoon ja segmentin liikevoittoon.

Merkittävä kasvupotentiaali ensi vuonna

Yhdysvalloissa yhtiö jatkaa tuotannon ylösajoa tavoitteenaan saavuttaa noin miljoonan renkaan tuotanto vuonna 2021. Suomessa Nokian Renkaat nostaa henkilöautonrenkaiden tuotantokapasiteettia tänä vuonna noin 30 prosentilla maaliskuussa ilmoitetun mukaisesti.

Raaka-ainekustannusten yhtiö arvioi kasvavan merkittävästi jälkimmäisellä vuosipuoliskolla vuoteen 2020 verrattuna.

Koko vuonna 2021 Nokian Renkaat odottaa liikevaihdon vertailukelpoisilla valuutoilla ja segmentit yhteensä liikevoiton kasvavan merkittävästi.

Danske Bank odottaa rengasyhtiön merkittävää liikevoiton kasvupotentiaalia vuosina 2022-23, kun USA:n Daytonin tehtaan tuotannon siivittämänä. Lisäksi pankki odottaa Nokian Renkailta uusia taloudellisia tavoitteita viimeistään 9.8. pidettävään pääomamarkkinapäivään mennessä, mikä on myös mahdollinen laukaiseva tekijä osakkeen kurssinousulle.

”Olemme nostaneet Q2-ennusteitamme seurauksena vahvalle markkinadatalle sekä Michelinin raportille, joka indikoi vahvaa volyymin elpymistä ja kireää kysynnän ja tarjonnan suhdetta toimialalla. Odotamme liikevoiton olevan 82 miljoonaa euroa, 9 % yli konsensuksen (FactSet) 75 miljoonaa euroa”, toteaa analyytikko Panu Laitinmäki Danske Bankin aamukatsauksessa.

Laitinmäen mukaan rengasyhtiön pääajuri on korkeampi kannattavuus USA:n tehtaalla, volyymikasvun ajamana.

”Johdon mukaan USA:n tehtaan on määrä tuottaa 1 miljoona renkaita vuonna 2021, 2 miljoonaa vuonna 2022 ja mahdollisesti 4 miljoonaa vuonna 2023”, Laitinmäki toteaa.

Yhdysvaltojen tehtaan tuotanto neljänteen vuoroon

Nokian Renkaat aloitti renkaiden kaupallisen tuotannon Yhdysvaltain-tehtaalla tammikuussa 2020 vastatakseen tuotteidensa kasvavaan kysyntään Pohjois-Amerikan markkinoilla.

Nokian Renkaat kertoi 22. heinäkuuta, että se on lisännyt neljännen tuotantovuoron Yhdysvaltain-tehtaalleen Daytonissa. Samalla Yhdysvaltain-tehtaalle myönnettiin kesäkuussa ISO 14001 -sertifikaatti.

Nokian Renkaat aloitti renkaiden ympärivuorokautisen valmistamisen Daytonissa 12.7. Yhtiö on palkannut Yhdysvaltain-tehtaalle lähes 150 työntekijää vuoden 2021 alusta lähtien. Kolmas tuotantovuoro lisättiin toukokuun puolivälissä.

Nyt lisätty neljännen vuoron lisääminen on linjassa Nokian Renkaiden pitkän aikavälin kasvusuunnitelmien kanssa: yhtiön tavoitteena on valmistaa jopa neljä miljoonaa rengasta vuodessa ja työllistää noin 400 työntekijää, kun laitos saavuttaa täyden kapasiteetin.

Nokian Renkaat pyrkii Yhdysvaltain-tehtaan avulla vähentämään toimitusaikoja Pohjois-Amerikan asiakkaille ja rakentamaan alueen kuljettajien tarpeisiin räätälöityjä renkaita, kuten Nokian Tyres One.

Osakkeen tavoitehinnan nosto

Nokian Renkaiden osake on kehittynyt markkinoita paremmin viimeisen 12 kuukauden aikana, mutta Danske Bank näkee edelleen nousupotentiaalia johtuen vahvasta tulosnäkymästä.

Pankki nosti osakkeen tavoitehintaa.

”Otamme pidemmän aikavälin näkemyksen arvostuksessamme ja nostamme 12 kuukauden tavoitehintamme 39 euroon (36 euroa), soveltaen arvostuskerrointa 14x EV/EBIT vuoteen 2023E, mikä heijastaa 10 %:n preemiota sen 5-vuotiseen historialliseen NTM-arvostuskertoimeen. Yhtiö on velaton ja odotamme nousevien osinkojen tuottavan 4,3-4,6 % vuosina 2021-23, tilaa on myös ylimääräisille osingonjaoille”, analyytikko toteaa.

Danske Bank toistaa rengasyhtiön ostosuosituksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös