Maailman menestyneimmäksi luonnehdittua sijoittajaa siteerataan usein, mutta mitkä ovat Buffettin kaikista keskeisimmät neuvot sijoittajille?
Toimitusjohtaja ja tietokirjailija Unna Lehtipuu kertoo hänen megatrendisalkusta.
Kun uutisotsikot kertovat pörssikurssien erkaantuneen reaalitaloudesta, voi tuntua järkiratkaisulta painaa myyntinappulaa. Sitä se ei välttämättä ole ja tämä artikkeli kertoo miksi.
Koronavirus tuo mukanaan mahdollisuuden kyseenalaistaa omia osakesijoittamisen mielikuvia.
Osakekurssien lasku tuntuu pelottavalta, ja pelko voi puolestaan saada tekemään hätiköityjä päätöksiä.
Suomalaiset sijoittavat 42 euroa nettona henkeä kohden, kun taas rahapeleihin käytetään 570 euroa henkeä kohden. Luvut kielivät siitä, että riskin ymmärtämisen eteen...
Oman riskinsietokyvyn kartoittaminen on keskeinen sijoittamiseen liittyvä toimenpide. Mutta miten ihmeessä se oikein tehdään?
Ihmisen tapa ajatella on yllättävän epärationaalinen.
Rahoituksen professori Vesa Puttosella on selkeä viesti: ”Tiedän että ette kuitenkaan välitä, mutta mahdollisuuksien mukaan pyrkikää välttämään sijoitusansoja. Näin menestytte sijoittajina.”
Ruotsin keskuspankin taloustieteen palkinnon Alfred Nobelin muistoksi on myönnetty Richard Thalerille. Miten Thalerin löydökset vaikuttavat sinun elämääsi?
Ajatusvirhe syntyy helposti ja sijoittajan pahin vihollinen on sijoittaja itse. Tietoisuus yleisistä ajatusvirheistä tekee sinusta paremman sijoittajan.
Indeksin lyöminen edellyttää sijoittajalta rohkeutta uskaltaa olla oikeassa, kun muut ovat väärässä. Yhtä tärkeää on uskaltaa myöntää tehneensä virheen.
Seuraa kurssia, osta dipeistä ja myy kalliilla. Kuulostaa helpolta, mutta sijoittaja joka keskittyy yritykseen pärjää todennäköisesti paremmin.
Rahoitusteorian ja erilaisten osakestrategioiden tunteminen ei yksinään riitä indeksin lyömiseen.
Sijoittajat tekevät sijoituspäätöksissään helposti virheitä.