Talouden trendit

Sijoittaja, seuraa näitä megatrendejä

Megatrendit synnyttävät innovaatioyrityksiä, joita osakesijoittajan kannattaa kärsivällisesti pitää silmällä.

Megatrendit tarjoavat pitkäaikaista kasvua, suhdanteista riippumatta, toteaa LähiTapiolan Timo Ritari blogissaan. Ritarin mukaan tämän hetken megatrendejä on kolme.

Yksi megatrendi on informaation saatavuus milloin tahansa ja mistä tahansa. Esimerkiksi Netflix tarjoaa viihdettä päätelaiteriippumattomasti aikaan ja paikkaa sitomatta, Ritari toteaa.

Ritarin mukaan myös perinteinen teollisuus digitalisoituu vauhdilla. ”Viime vuonna Elektrobitin autopuolen toiminnot ostanut saksalainen Continental kasvaa kannattavasti. Se panostaa voimakkaasti muun muassa kuskittomaan ajamiseen ja turvallisuuden lisäämiseen liikenteessä.”

Toinen megatrendi on verkkokauppa. ”Verkkokauppojen kasvu jatkuu, ja kivijalkakauppojen täytyy juosta kovaa pysyäkseen edes paikallaan”, Ritari toteaa.

Esimerkiksi Amazon, kiinalainen Alibaba ja saksalainen Zalando kasvavat tällä hetkellä hurjaa vauhtia.

Kolmas megatrendi on väestön ikääntyminen länsimaissa.

”Bank of America Merrill Lynchin raportin mukaan maapallolla on noin 2 miljardia yli 60-vuotiasta vuonna 2050 (vs. 609 miljoonaa vuonna 2000). Eliniän odotus nousee yli 80 vuoteen länsimaissa”, Ritari totaa.

Väestön ikääntyinen tuo Ritarin mukaan haasteita julkiselle taloudelle, mutta tuo lukemattomia mahdollisuuksia innovatiivisille yrityksille.

”Pihlajalinna tarjoaa uusia ratkaisuja kunnille, jotka ovat vaikeuksissa paisuvien terveydenhuoltokustannusten kanssa. Lisääntyvät elintasosairaudet tarjoavat erinomaisia kasvunäkymiä useille lääke- ja laitevalmistajille.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös