Osakeanalyysit

Inderes: Tieto on arvostukseltaan houkutteleva osinkoyhtiö

IT-yhtiö Tieto tarjoaa osakesijoittajille vakuuttavan yhdistelmän kasvua, houkuttelevaa osinkotuottoa ja maltillista osakkeen arvostustasoa.

kuva: Tieto Oyj.

kuva: Tieto Oyj.

IT-yhtiö Tieto tarjoaa osakesijoittajille vakuuttavan yhdistelmän kasvua, houkuttelevaa osinkotuottoa ja maltillista osakkeen arvostustasoa.

Inderesin mukaan Tieto on tehostanut kilpailukykynsä kuntoon, sillä edellisellä strategiakaudella 2012 – 2016 yhtiö nosti oikaistun liikevoiton 7,6 prosentista 10,6 prosenttiin.

Viime viikolla julkaistun uuden strategian perusteella yhtiön sijoittajaprofiili muuttuu houkuttelevammaksi liiketoimintamallin painopisteen siirtyessä kohti skaalautuvampaa ohjelmistoliiketoimintaa, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Tieto siirtyy vuosina 2016 – 2020 strategiassaan vaiheeseen, jossa yhtiö investoi voimakkaammin kasvuun ja omiin ohjelmistotuotteisiin.

Lisäksi yhtiö Inderesin mukaan pyrkii vahvistamaan asemaansa erityisesti Ruotsissa. Tiedon tavoitteena on saavuttaa markkinaa nopeampi kasvu ja kestävästi yli 10 prosentin oikaistu liikevoitto.

Tiedon osinkonäkymät ovat Inderesin mukaan houkutteleva. ”Yhtiö on korottanut osinkoaan nyt kuusi vuotta peräkkäin. Vahva tase, raportoidun tuloksen parantuminen sekä liiketoiminnan vakaa kassavirta mahdollistavat nousevan osingon myös tulevina vuosina”, Inderes toteaa.

Osake tarjoaa Inderesin ennusteilla lähivuosina noin 6 prosentin osinkotuottoa.

Myös Tiedon osakkeen arvostus on maltillinen ja melko neutraali vertailuryhmään nähden, analyysitalo arvioi.

Inderesin laskelmien mukaan tämän ja ensi vuoden oikaistut P/E-luvut ovat 14x ja 13x ja vastaavat EV/EBITDA-luvut 7,7x ja 7,2x.

”Yhtiön liiketoimintamallin painopisteen siirtyminen kohti skaalautuvampaa omaa ohjelmistoliiketoimintaa tulee arviomme mukaan oikeuttamaan Tiedolle lähivuosina korkeamman arvostustason, sillä toistaiseksi yhtiötä hinnoitellaan vielä selvästi palveluyhtiönä”, Inderes kiteyttää.

Inderes nostaa Tiedon tavoitehintaa 25,0 euroon aiemmasta 24,0 eurosta ja osakkeen suosituksen lisää-tasolle aiemmasta Vähennä-tasosta.

Kommentoi
Ylös
>