Arvo-osakkeet

Tokmanni on Nordean kuluttajasektorin suosikkiosake

Tokmanni halpatavaraketju kauppaketju kauppa

Kuva: Tokmanni Oyj

Kilpailijoiden vaikeudet ovat halpakauppaketjun mahdollisuus.

Nordean kotimaisittain vähittäiskauppasektorin suosikkiosake on halpakauppaketju Tokmanni. Sen kasvutilaa avartavat kilpailija Hong Kongin vaikeudet sekä Anttilan konkurssin myötä vapautuneet liiketilat, pankki toteaa markkinakommenteissaan.

Hong Kong Group ilmoittaa tammikuun alussa hakevansa yrityssaneeraukseen. Saneerauksen tarkoituksena on yksinkertaistaen tervehdyttää liiketoiminta, jolla on edellytyksiä menestyä tulevaisuudessa. Yhtiön tiedotteen mukaan liikevaihtoon suhteutettuna konsernin kustannusrakenne on ylimitoitettu. Lisäksi muutama tappiollinen tavaratalo rasittaa yhtiön kannattavuutta.

”Jo sovittujen uusien liiketilojen odotetaan tukevan liikevaihdon kasvua noin 4-5 %:lla ja Tokmannilla on meneillään neuvottelut vielä kymmenestä Anttilan entisestä myymälätilasta.”

Maltillisesti arvostetun Tokmannin osakkeen paino Nordean kotimaisessa mallisalkussa on viisi prosenttia. Tokmanni on osinko-osake. ”Näemme yhtiössä potentiaalia nousta tulevina vuosina myös Helsingin pörssin osinkoaateliin. Kevään osinkoennusteemme Tokmannille on 0,40 euroa, mikä nykykurssilla tarkoittaa noin 4,5 %:n osinkotuottoa.”

Nordean näkeymys myös Verkkokauppa.comista on positiivinen.

Osakkeen kireältä vaikuttavaa arvostusta voi pitää pankin mukaan kalliina kansainvälisiin verkkokauppaverrokkeihin suhteutettuna. ”Nettikaupan yleistymisestä hyötyvän Verkkokauppa.comin osta-suositus ja 8 euron tavoitehinta pidettiin ennallaan toissapäivän tulosennakkoanalyysissä. ”

Nordea Marketsin tavoitehinta Tokmannin osakkeelle on 10 euroa.

Tokmanni osakekurssi

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös