Osakeanalyysit

KONE tarjoaa vain vähän tuottopotentiaalia, osakkeen arvostustaso haastava

Hissiyhtiön ennustettu tuottopotentiaali on matala, arvioi Inderesin analyytikko.

Hissiyhtiön ennustettu hidas tuloskasvu sekä osakkeen vaativa arvostustaso pitävät kurssipotentiaalin matalana, arvioi Inderesin analyytikko.

KONE julkisti viime perjantaiaamuna ennakkotiedot tärkeimmistä neljännen vuosineljänneksen luvuistaan sekä vuoden 2018 näkymistään.

Yhtiö antoi positiivisen tulosvaroituksen ja kertoi, että vuoden 2017 liikevaihto oli odotettua korkeampi viimeisen vuosineljänneksen vahvojen uuslaitetoimitusten johdosta.

Inderesin analyytikko Erkki Vesola ei silti KONEen luvuista innostu.

”Yleiskuva sekä Q4’17:n toteutuneista että vuoden 2018 odotetuista luvuista on, että toiminnan volyymikehitys on hieman odotettua parempaa, mutta marginaalit vastaavasti asettuvat hieman odotusten alapuolelle. EPS-tasolla erot tiedotetta edeltäneisiin konsensus- ja omiin ennusteisiimme tulevat jäämään vähäisiksi”, Vesola toteaa Inderesin aamukatsauksessaan.

Tuloshaasteita KONEelle tuo Vesolan mukaan heikko dollari.

”Kun huomioidaan Yhdysvaltain dollarin viimeaikainen heikentyminen ja jos oletetaan dollarin nykytason säilyvän koko loppuvuoden, on virallisesti raportoitavissa luvuissa kuitenkin jo lähtötilanteessa painetta suhteessa vertailukelpoisin valuutoin tapahtuvaan raportointiin.”

Lisäksi markkinoiden konsensusennusteissa odotetaan oikaistun liikevoittomarginaalin säilyvän viime vuoden 13,8 prosentin tasolla, kun KONE ohjeistaa sen laskevan.

”Laskun suuruudesta ei esitetä arviota, mutta vuonna 2017 se laski 0,9 %-yksikköä (13,8 % vs. 14,7 %). KONEen odottamasta liikevoittomarginaalin laskusta n. -0,4 %-yksikköä selittää valuuttakursseista tuleva n. 40 MEUR:n negatiivinen vaikutus vuoden 2018 liiketulokseen kurssien pysyessä vuoden 2017 lopun tasolla.”

Lisäpainetta marginaaleihin vuonna 2018 tuo Vesolan mukaan vuonna 2017 Kiinassa saatujen tilausten marginaalien lasku sekä raaka-ainehintojen nousu.

Vesola ei usko, että vuoden 2018 EPS-ennusteissa tullaan näkemään merkittäviä muutoksia.

KONEen osake on vaatimattomiin tuloskasvunäkymiin nähden hintava.

”Tuloskasvun jatkuessa hitaana ja vuosien 2018 – 2019 P/E-kertoimien ollessa 23x-22x tasolla eli 15-16 % yli verrokkiryhmän sekä omissa että konsensusennusteissa, on myy-suosituksemme säilyttäminen osakkeelle edelleen perusteltua”, Vesola toteaa.

Inderes säilyttää edelleen Koneen myy-suosituksen ja 41 euron tavoitehinnan, koska osakkeen arvostus on edelleen korkea ja odotettu tuloskasvu hidasta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös