Talouden trendit

Murtaako Amazon seuraavaksi terveydenhuoltosektorin?

Kovat kustannukset saavat isot yritykset tekemään asiat itse.

Nettijätti Amazon, Warren Buffettin Berkshire Hathaway sekä Yhdysvaltojen isoin pankki JPMorgan Chase & Co perustavat oman lääkäritalonsa leikatakseen työntekijöidensä terveydenhuoltokustannuksia, Reuters kertoo.

Warren Buffettin mukaan terveydenhuollon kustannuksista on tullut ”talouden lapamato” joka syö muiden sektorien tuotot.

Amazonin ollessa kyseessä ei ole yllätys, että perustettava lääkäritalo pyrkii nimenomaan teknologian kautta tarjoamaan yksinkertaistettua, läpinäkyvää ja korkeatasoista terveydenhuoltoa. Uusi yritys voisi saada päästä suoraan neuvottelemaan lääkärien, lääkeyhtiöiden ja sairaaloiden kanssa ja luoda säästöä poistamalla välikäsiä.

Yhdysvaltojen terveydenhuolto kasvaa joka vuosi inflaatiota nopeammin ja vuonna 2017 sen osuus Yhdysvaltojen taloudesta oli peräti 18 prosenttia. Yritykset kustantavat Yhdysvalloissa merkittävän osan terveydenhuoltokustannuksista, joten on ymmärrettävää, että heillä on insentiivi leikata omia kulujaan.

Berkshire Hathawaylla on 367 700 työntekijää, Amazonilla 541 900 ja JP Morgan Chasella  243 355 työntekijää. Ihan pienistä kustannuksista ei siis ole kysymys. Perustettavan lääkäritalon ei olekaan tarkoitus tehdä voittoa vaan nimen omaan leikata perustajiensa terveydenhuoltokustannuksia.

Huhujen mukaan Amazon on kuitenkin ollut kiinnostunut apteekkiliiketoiminnoista jo jonkin aikaa. Nyt terveydenhuollon toimijat ovat huolissaan, ettei perustettava yritys pidemmällä aikavälillä tule palvelemaan ainoastaan perustajiensa työntekijöiden terveydenhuoltotarpeita, vaan että siitä tulisi aito uusi kilpailija murtamaan terveydenhuoltosektoria.

Uhka on uskottava, koska Amazon on onnistunut murtamaan vähittäiskauppaa tavalla, joka on syönyt alan tuottoja. Uutinen saikin terveydenhuoltoon ja terveydenhuollon vakuutuksiin liittyvien yritysten osakkeet laskuun.

Amazon on jatkuvasti laajentanut uusille toiminta-alueille. Kivijalkakaupat saivat ensin kärsiä Amazonin digitaalisesta kaupankäyntimallista ja viime vuoden kesäkuussa Amazon päätti haastaa kivijalkakaupat niiden omalla tontilla ostamalla Whole Foods Marketsin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös