Sijoitusideat

Kohoava sellun hinta tukee pörssin metsäyhtiötä

Nordea nosti kolmen metsäyhtiön tulosennusteita.

Sellun kysynnän ja tarjonnan tasapaino on varsin tiukka ja uutta kapasiteettia rakennetaan hitaasti, arvioi Nordea viikkokatsauksessaan.

“Näillä näkymin uutta sellukapasiteettia on tulossa suuremmassa määrin vasta vuosina 2022-2025, ja tämäkin edellyttää, että nyt suunnitteilla olevat projektit etenevät”, pankki toteaa.

Nordea nosti hinta‐arviota kahdeksalla prosentilla alkaneelle vuodelle ja 12 prosentilla ensi vuodelle. Pankki odottaa lisäksi korkeiden sellun hintojen tukevan paperien ja pakkauskartonkien hintoja osaltaan.

Nordean näkemys koko metsäsektorin tilanteesta on myönteinen, sillä myy‐suositukset loistavat poissaolollaan ja ainoastaan Alhstöm‐Munksjön, BillerudKorsnäsin ja Holmenin suositukset ovat tasolla pidä.

Nordaen suosikkeja ovat Stora Enso, UPM‐Kymmene, Metsä Board sekä ruotsalainen pehmopaperiyritys SCA. Kaikille neljälle yhtiölle pankki antaa ostosuosituksen tällä hetkellä.

Pankki nosti Stora Enson ennusteita viidellä prosentilla vuodelle 2018 ja 10 prosentilla vuodelle 2019. Ennustenostot pohjautuvat etenkin selluliiketoimintaan (12 % nettomyynnistä), lineriin (15 % nettomyynnistä) sekä graafiseen paperiin (32 % nettomyynnistä), joissa tiukka kysynnän‐ ja tarjonnan tasapaino povaa hintojen nousun jatkumista.

Nordea nosti myös myös pian nettovelattoman UPM‐Kymmenen ennusteita neljällä prosentilla vuodelle 2018 ja 10 prosentilla vuodelle 2019.

“UPM:n kohdalla tulosennusteiden nostot pohjautuvat vahvoihin sellunäkymiin (7 % nettomyynnistä), ja suuremmassa määrin useamman paperilaadun parantuneisiin hintanäkymiin sellun hinnannousun vanavedessä. Myös tarralaminaatteja valmistavan Raflatacin odotetaan parantavan kannattavuuttaan alkuvuodesta”, Nordea toteaa.

Metsä Boardin tulosennusteita Nordea nosti kolme prosenttia alkaneelle vuodelle ja seitsemän prosenttia vuodelle 2019.

“Tuloskasvua on luvassa vahvojen hintanäkymien myötä etenkin sellussa (20 % nettomyynnistä) ja linerissa (25 % nettomyynnistä), mutta myös Husumin tehtaan kannattavuusparannusten myötä. Taivekartongin (55 % nettomyynnistä) hintanäkymät ovat sen sijaan kohtalaisen vakaat. Myös heikko Ruotsin kruunu sekä viime aikoina vahvistunut dollari tukee tuloskuntoa loppuvuotta kohden.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös