Sijoitusideat

Nordea: Metsä Board on ostopaperi

Metsä Board julkaisi perjantaina ensimmäisen kvartaalin tuloksensa.

Taive- ja lainerikartonkia valmistava metsäyhtiö Metsä Board julkaisi perjantaina ensimmäisen kvartaalin tuloksensa.

Yhtiön liikevaihto nousi 492 miljoonaan euroon viime vuoden 451 miljoonasta. Vertailukelpoinen liiketulos kasvoi 14 prosenttia 69 miljoonaan euroon. Tulos oli hieman odotettua kovempi, sillä analyytikoiden konsensusennuste oli Factsetin mukaan 65 miljoonaa euroa.

Metsä Boardin mukaan taivekartongin ja valkoisen kraftlainerin markkinahinnat nousivat. Myyntihintojen parantuminen kompensoi epäedullisen valuuttakurssikehityksen täysimääräisesti. Katsauskaudelle ei kohdistunut merkittäviä suunniteltuja huoltoseisokkeja, ja tehtaiden tuotantotehokkuus oli hyvällä tasolla.

Husumin tehtaan taivekartonkikoneen kapasiteetin käyttöaste on nyt lähes 90 prosenttia. Myynnin keskihinnan parantamiseen liittyy edelleen merkittävä tulosparannuspotentiaali, yhtiö viestii.

Näin tulosta kommentoi Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio:

Metsä Boardin vuosi 2018 käynnistyi erinomaisesti ja tammi–maaliskuun tulos oli paras vuosiin. Liikevaihtomme kasvoi 9 prosenttia ja vertailukelpoinen liiketuloksemme parani 27 prosenttia edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Kartonkien tuotanto- ja toimitusmäärät nousivat, ja myyntihinnat paikallisissa valuutoissa paranivat kaikilla meille tärkeillä markkina-alueilla. Hintojen nousu kompensoi täysimääräisesti valuuttakurssien aiheuttaman negatiivisen tulosvaikutuksen. Kannattavuuttamme paransi myös odotettua vahvempi sellumarkkina ja sellun hinnannousu. Ensimmäiselle neljännekselle ei kohdistunut merkittäviä huoltoseisokkeja, mikä parantaa sen tulosta muihin vuosineljänneksiin nähden.

Metsäyhtiön tulosjulkistus oli kuitenkin pieni pettymys, arvioi Nordea aamukatsauksessaan.

”Yhtiö kertoi vahvasta tuloksesta jo ennakkoon maaliskuussa, mutta ensimmäisen neljänneksen tulos ylsi ennakkovaroitustakin korkeammalle tasolle. Sijoittajia tosin huolestutti ohjeistus toiselle neljännekselle, joka jäi odotuksista”, Nordea toteaa.

Metsä Board odottaa tuloksen hieman laskevan ensimmäisen neljänneksen tasosta, kun konsensusodotus oli vain hienoisesti ensimmäisen neljänneksen lopullista tasoa matalammalla.

Varovaiseen ohjeistukseen vaikutti esimerkiksi huoltoseisokki, josta kertyy kuluja noin 10 miljoonaa euroa.

Nordean mukaan sellun hinnat ovat jatkaneet viime aikoina nousussa, ja myös valuuttavastatuuli on hellittänyt. Varsinkin ruotsin kruunun heikkeneminen tukee tulosta vuoden loppua kohden, pankki ennustaa.

Nordea uskoo Metsä Boardin ensi vuoden tuloksen nousevat 10 prosenttia. Pankki nosti osakkeen tavoitehinnan 10,2 euroon ja suositus nousee tasolle osta aiemmalta tasolta pidä.

Thomson Reutersin tietokannan mukaan Nordean lisäksi muut analyytikot eivät anna yhtiölle ostosuositusta. Neljän suositus on lisää, kahden suositus on pidä, yhden suositus on vähennä ja yksi analyytikko suosittaa myymään metsäyhtiön osakkeet.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös