Arvo-osakkeet

Helsingin pörssissä tulossa muhkea osinkokevät – Nordea listasi kovimmat osingonmaksajat

Helsingin pörssin keskimääräinen osinkotuotto on noussut viime aikoina tuntuvasti – lähes korkeimmalle tasolle viiteen vuoteen.

Helsingin pörssin keskimääräinen osinkotuotto on viime aikoina noussut tuntuvasti, ja koko pörssin osinkotuotto on jo tasolla 4,7 prosenttia, toteaa Nordea viikkokatsauksessaan.

Keskimääräisen osinkotuoton nousun takana on kaksi syytä.

Osinkotuotto on noussut jo yksinkertaisesti siitä syystä, että osakekurssit ovat syksyn aikana kääntyneet laskuun. Helsingin pörssin Cap-indeksi on elokuun lopun jälkeen laskenut reilut 10 prosenttia. Osinkoennusteiden pysyessä ennallaan osakekurssien lasku nostaa Nordean mukaan pörssin keskimääräistä osinkotuottoa vajaalla puolella prosentilla.

Toinen syy on Nordea itse. Lokakuun alussa Nordean osakkeen paino Helsingin pörssissä nousi nimittäin kotipaikkamuuton myötä 10 prosenttiin. Kun Nordean osinkotuotto on selvästi yli Helsingin pörssin keskiarvon vajaassa 9 prosentissa, mikä nostaa indeksipainon muutoksen kautta pörssin kokonaisosinkotuottoa tuntuvasti.

Korkeaa osinkotuottoa tarjoavat osakkeet ovat tuottaneet usein syklisiä osakkeita paremmin silloin, kun markkinoilla on hermoilua. Nordean mukaan syyskuusta lähtien korkean osinkotuoton osakkeet ovat pärjänneet keskimääräistä paremmin.

”Tämä selittyy osittain sillä, että korkean osinkotuoton omaavat osakkeet ovat usein keskimääristä vähemmän alttiita suhdanneheilahteluille”, pankki toteaa.

Tässä markkinatilanteessa tulee sijoittajan välttää kalliin arvostuskertoimen osakkeita, Nordea uskoo.

”Jatkoa ajatellen on mielestämme entistä tärkeämpää välttää kalliin arvostuksen osakkeita, mikä osittain rajaa korkean osinkotuoton omaavien osakkeiden houkuttelevuutta. Niin kotimaisesta pörssistä kuin muistakin pohjoismaista löytyy tosin osakkeita, jossa osinkotuotto´on korkea eikä osake ole arvostuksella pilattu.”

Nordea listasi seuraamiensa kotimaisten osakkeiden kovimpia odotettuja osinkotuottoja tarjoavat osakkeet. Alla olevalla listalla 10 kovimman osinkotuoton yhtiötä, joista monet ovat perinteisestikin hyviä osingonmaksajia.

Ramirent8,4 %
Tokmanni7,8 %
Sampo7,5 %
Citycon7,4 %
Atria6,5 %
L & T6,2 %
Cramo6,0 %
Fortum6,0 %
Altia5,9 %
Nokian Renkaat5,7 %

Mintos tarjoaa keskimäärin 12 prosentin tuoton - sijoita vertaislainoihin

Uusi sijoittaja saa 1 prosentin ylimääräisen koron sijoituksilleen 3 kuukauden ajaksi.

Avaa Mintos-tili

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös