Kasvuosakkeet

Analyytikko: Scanfil on maltillisesti hinnoiteltu osake

OP toistaa sopimusvalmistajan osakkeen ostosuosituksen.

Scanfil on kansainvälinen elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistaja ja järjestelmätoimittaja. Sen asiakkaina ovat kansainväliset automaatio-, energia-, tietoliikenne- ja terveystekniikan alan toimijat sekä kaupungistumiseen liittyvien toimialojen yritykset.

Yhtiö on markkinajohtaja Pohjoismaissa ja alansa suurimpien joukossa Euroopassa. Yhtiö hakee myös kasvua, viime toukokuussa Scanfil kertoi ostaneensa saksalaisen sopimusvalmistajan HASEC- Elektronik GMBH:n koko osakekannan. Kauppa vahvistaa Scanfilin asemaa Saksan markkinoilla ja laajentaa yrityksen asiakaskuntaa.

Kuluvan vuoden tammi-kesäkuun aikana yhtiön liikevaihto on laskenut 6,5 prosenttia edellisvuodesta, ja liikevoitto laskenut 21,5 miljoonasta eurosta 13,3 miljoonaan euroon.

OP:n mukaan Scanfilin toisen vuosineljänneksen raportti oli pitkälti odotusten mukainen.

”Tulos oli edelleen laskussa vaisun liikevaihdon seurauksena, mutta tulosnäkymä H2:lle on valoisampi”, arvioi OP:n analyytikko Kimmo Stenvall.

Scanfil itse arvioi vuoden 2019 liikevaihdon olevan 580 – 610 miljoonaa euroa ja oikaistun liikevoiton 39 – 42 miljoonaa euroa. Viime vuonna oikaistu liikevoitto oli hieman alle 38 miljoonaa euroa.

OP odottaa Scanfilin liikevaihdon ja tuloksen kääntyvän lievään kasvuun kolmannella vuosineljänneksellä.

Scanfilin ohjaus merkitsee Stenvallin mukaan selvästi elpyvää kysyntää vuoden jälkipuoliskolla ja kolme kvartaalia kestänyt laskuvaihe on jäämässä taakse.

”H2:n piristymisestä huolimatta yleisen taloudellisen aktiviteetin hidastuminen näkyy ennen pitkää myös Scanfilin tilauskirjoissa. Tuore yrityskauppa pitää raportoidun liikevaihdon kasvussa seuraavan vuoden, mutta odotamme orgaanisen kasvun jäävän marginaaliseksi vuonna 2020.”

Lisäksi Scanfil on Veikkauksen peliautomaattien sopimusvalmistaja ja julkinen keskustelu automaattien määrästä ja sijainnista kääntää OP:n arvion mukaan väistämättä valmistusvolyymit laskuun.

Sopimusvalmistajan Consumer Applications -liiketoiminta muodostaa vajaa 20 prosenttia Scanfilin liikevaihdosta, ja Veikkauksen osuus on OP:n arvioin mukaan alle viisi prosenttia koko konsernista.

Vaikka heikkenevä makroympäristö herättää huolta hieman pidemmällä aikavälillä, pitää OP Scanfilin nykyistä arvostusta (7.9x EV/EBIT) turhan maltillisena. Sektorin parhaimpiin kuuluva oman pääoman tuotto puoltaa selkeästi nykyistä korkeampia arvostuskertoimia toimialan sisällä, Stenvall toteaa.

OP toistaa Scanfilin ostosuosituksen, mutta laskee osakkeen tavoitehinnan 5,2 euroon aiemmasta 5,5 eurosta vastaamaan päivitettyjä ennusteita.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös