Oma talous

Näillä vinkeillä työhakemus viimeistellään kuntoon ja vältetään pahimmat virheet

Työhakemuksen kirjoittaminen ei ole rakettitiedettä. Kohtuullisen pienellä vaivalla hakemus ja ansioluettelo voidaan laittaa kuntoon.

Rekrytointikonsultti Reija Rantalan mukaan tosissaan olevan työhakijan huomaa jo työhakemuksesta.

Rantalan mukaan hyvässä työhakemuksessa ja ansioluettelossa työnhakija esittää oleelliset asiat ytimekkäästi ja selkeästi. Pituudeltaan hakemus maksimissaan kaksi sivua. Jos takana on hyvin pitkä työkokemus, kannattaa keskittyä viimeisimpiin vuosiin tai työrooleihin, jotka liittyvät olennaisesti haettavaan työpaikkaan.

Ansioluettelossa esitetään aukoton työhistoria, ja jos on aukkoja, niitä avataan työhakemuksessa. Syitä voi olla esimerkiksi äitiysloma, opinnot tai työttömyys.

Ansioluettelossa esitettävästä työkokemuksesta käyvät ilmi edelliset työroolit, yrityksen nimi, pieni kuvaus työtehtävistä sekä yrityksen toiminnasta. Ylimmäisenä viimeisin työpaikka.

Liitteenä on asiallinen valokuva. Ansioluetteloon voi lisätä tietoja harrastuksista, varsinkin jos ne kuvaavat intohimoa tiettyyn alaan.

Työhakemukseen kannattaa liittää konkreettisia esimerkkejä omista vahvuuksista ja työtehtävistä, joissa vahvuudet tulevat esille.

Työhakemus on räätälöity ja hakemuksesta käyvät ilmi mitä työpaikkaa haetaan, miksi hakija hakee paikkaa ja olisi hyvä kyseisessä työroolissa. Työnhakijan kannattaa esittää aidosti kiinnostusta työpaikkaa kohtaan.

Työhakemusta ei kannata lähettää viimeistelemättömänä, vaikka tekisikin jo mieli saada se lähtemään eteenpäin. Yllä olevalla Duunitorin videolla kerrotaan muutamia vinkkejä työhakemuksen viimeistelyyn.

Lisää vinkkejä työhakemuksen virheiden korjaamiseen löytyy esimerkiksi tästä artikkelista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös