Kasvuosakkeet

Analyytikko: Laatuyhtiö Valmet hinnoitellaan pörssissä liian alas

Valmetin osakkeessa on iso tuottopotentiaali, laskee Handelsbanken.

Konepajayhtiön liikevaihto kasvoi loka-joulukuussa kuusi prosenttia vertailukaudesta 1 167 miljoonaan euroon. Liikevaihto kasvoi Paperit-liiketoimintalinjalla, pysyi edellisvuoden tasolla Palvelut- ja Automaatio-liiketoimintalinjoilla ja laski Sellu ja energia -liiketoimintalinjalla.

Konepajayhtiön tulos ennen rahoituseriä, veroja ja aineettomien hyödykkeiden poistoja nousi vertailukauden 118 miljoonasta eurosta peräti 146 miljoonaan euroon. Tuloskasvu ylitti analyytikoiden odotukset selvästi, sillä konsensusennuste oli 122 miljoonaa euroa pienellä vaihteluvälillä.

Koko vuonna 2020 vertailukelpoinen EBITA nousi 365 miljoonaan euroon edellisvuoden 316 miljoonasta eurosta.

Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laineen mukaan koronapandemia ei ole haitannut Valmetin liiketoimintaa.

”Matkustusrajoitukset ja matalammat kapasiteetin käyttöasteet graafisen paperin tuotannossa vaikuttivat negatiivisesti Palveluiden saatuihin tilauksiin ja liikevaihtoon, mutta pandemialla ei ollut suuria vaikutuksia Valmetin projektiliiketoimintaan. Markkinoiden aktiivisuus oli vuonna 2020 erityisen vahvaa Kiinassa, jossa vuosi 2020 oli ennätysvuosi Valmetille”, Laine toteaa.

Laineen mukaan Valmet otti käyttöön monia uusia digitaalisia työkaluja ja ratkaisuja liiketoiminnan harjoittamiseen ja asiakkaiden palvelemiseen. Niitä voidaan käyttää Valmetin ja asiakkaiden prosessien parantamiseen myös pandemian jälkeen.

Odotuksissa uusi tilausennätys

Valmet odottaa, että kuluvana vuonna sekä liikevaihto että tulos pysyvät vuoden 2020 tasolla.

Handelsbankenin analyytikko Timo Heinonen toteaa pankin aamukatsauksessaan, että Valmetin tilaukset olivat vuosi sitten ensimmäisen vuosineljänneksen lopussa ennätyssuuret, noustuaan 42 prosenttia vuoden takaisesta. Uusi ennätys tehdään luultavasti tämän vuoden ensimmäisellä kvartaalilla, pankki ennustaa.

”Pidämme todennäköisenä, että nyt Q1/2021 yhtiö saavuttaa taas uuden tilausennätyksen. Odotamme yhtiön tilauskannan kasvaneen ennätykseen, ja koska toimitusajat ovat pitkät, pitäisi tämän tarjota hyvää näkyvyyttä aina vuoteen 2023”, Heinonen toteaa.

Heinosen mukaan mukaan näkymät ovat hyvät muilla linjoilla paitsi Valmetin palvelusegmentissä, joka on kärsinyt koronarajoituksista.

”Kun rajoitukset poistuvat, uskomme myös Palvelujen antavan tukea yhtiön kasvulle. Ohjeistus tälle vuodelle on varovainen, mikä heijastelee toimitusaikatauluihin liittyvää epävarmuutta.”

Valmetin osakkeen arvostustaso on alle verrokkien

Pohjoismaisella konepajasektorilla yhtiöiden EV/EBITA -arvostuskerroin on tämän vuoden ennusteilla keskimäärin 16x ja ensi vuoden 14x, Heinonen toteaa. Valmet sen sijaan hinnoitellaan alle verrokkien arvostustason kertoimilla 11x ja 9x, jos hinnasta poistetaan Nelesin omistukset.

Arvostustaso ja näkymät tarjoavat suuren tuottopotentiaalin, Heinonen laskee.

”Jos Valmetin toiminta hinnoitellaan linjassa sektorin hinnoittelun kanssa ja lisätään yhtiön Neles-omistukset, saadaan osakkeelle yli 40 prosentin nousupotentiaali”, pankki ennustaa. Jos kuitenkin huomioidaan vielä Valmetin pääoman tuotto, sen arvostus voisi ansaitusti myös ylittää sektorin keskiarvon.”

Kaiken kaikkiaan Handelsbankenin analyytikko näkee, että Valmet on arvostettu liian heikosti nykyisessä ympäristössä eikä yhtiön korkea laatutaso näy osakkeessa.

Handelsbanken nosti osakkeen tavoitehintaa 32 eurosta 38 euroon ja pitää ostosuosituksen.

Valmet julkaisee tammi-maaliskuun tuloksensa 22. huhtikuuta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös