Kryptovaluutat

Kryptomarkkinoilla Ethereum kasvaa nyt bitcoiniakin kovemmin

Ethereum-ekosysteemin kryptovaluutta Etherin merkitys kryptomarkkinoilla kasvaa.

Etherin markkina-arvo kaikkien kryptojen yhteenlasketusta markkina-arvosta on kasvanut merkittävästi viimeisen vuoden sisällä, kertoo Cointelegraph-sivusto. Suomessa aiheesta kertoo Bittiraha.fi.

Samaan aikaan suosituimman kryptovaluutan, eli bitcoinin merkitys markkinoilla on laskenut.

Etherin markkina-arvo on noussut jo 19,2 prosenttiin kaikkien kryptojen yhteenlasketusta markkina-arvosta. Samaan aikaan bitcoinien markkina-arvo on laskenut jo 40,7 prosenttiin. Etherin markkina-arvo suhteessa bitcoiniin on kaksinkertaistunut vuoden aikana.

Ethereumin suosion kasvua selittää muun muassa Ethereumin lohkoketjun käyttö erilaisissa defi-projekteissa ja vaihtoehtokryptoissa.

Monet tällaiset defi-projektit ja vaihtoehtokryptot rakennetaan Ethereumin lohkoketjun päälle, minkä seurauksena Ethereumin poleteille on entistä enemmän kysyntää. Defi tarkoittaa hajautettua rahoitusta ja se tulee sanoista decentralized finance. DeFi on siis vertaislainapalvelu, jossa käyttäjät voivat joko tallentaa varoja palveluun tai lainata muiden tallentamia rahoja.

Tämä vertaislainapalvelu rakentuu teknisesti hajautettuun lohkoketjuun. Hajautettuun rahoitukseen perustuvassa vertaislainauksessa ei lainaajan ja säästäjän välissä ole pankkia, kuten on perinteisessä pankkien tarjoamassa rahoituspalvelussa.

Yksi esimerkki Etheriumin päälle rakennetusta defi-projektista on suomalainen Aave, jonka perusti suomalainen Stani Kulechov vuonna 2017.

Mikäli Ethereumin käyttö tulevaisuuden defi-projekteissa jatkuu vahvana, voi etherin markkina-arvo kasvaa nykyisestä entisestään.

Ethereumia itsessään ei ole raha, vaan lohkoketjualusta ja ekosysteemi, jota voidaan käyttää hajautettujen sovellusten, älysopimusten ja muiden palvelujen kehittämiseen. Etheriumiin sijoittaminen tarkoittaa tosiasiassa sijoittamista sen kryptovaluutta etheriin.

Ethereumin päälle rakennetut älysovellukset vaativat ether-valuuttaa toimiakseen, ja etheriä käyttämällä on sovelluksen mahdollista saada itselleen laskentatehoa Ethereumin vertaisverkosta.

Ethereumia kutsutaan usein toisen sukupolven kryptovaluutaksi, kun taas esimerkiksi bitcoin ja Litecoin edustavat ensimmäistä sukupolvea. Kryptomarkkinoilla on kuitenkin jo kolmannenkin sukupolven ratkaisuja, kuten Cardano, EOS ja NEO. Joulukuussa 2020 julkaistu Ethereumin 2.0 versio nosti sen kapasiteetin kolmannen sukupolven kilpailijoiden tasolle.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös