Kryptot

Miten uusi bitcoin-ETF -rahasto vaikuttaa kryptomarkkinoihin?

Ensimmäinen bitcoiniin sidottu ETF-rahasto on vihdoinkin hyväksytty. Mistä on kyse ja millaisia vaikutuksia uudella ETF:llä on kryptomarkkinoihin?

Kryptovaluutta bitcoin noteerattiin lokakuussa uuteen kaikkien aikojen ennätykseen, yli 66 000 dollariin. Todennäköinen syy syyskuun lopulla alkaneelle nousulle oli uuden pörssinoteeratun indeksirahaston eli ETF:n perustaminen.

USA:n arvopaperi- ja pörssikomissio SEC on antanut vihreää valoa ensimmäiselle Bitcoin-futuurien ETF:lle, eli pörssinoteeratulle rahastolle. Kaupankäynti ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) -rahastolla alkoi New Yorkin pörssissä maanantaina 18.10.

Kyseinen ETF on ensimmäinen bitcoiniin sidottu rahasto amerikkalaissijoittajille. Uusi ETF-rahasto on omiaan luomaan nousupaineita bitcoinin hintaan. Rahasto tarjoaa sijoittajille helpon väylän tulla mukaan kryptomarkkinoiden kehitykseen.

SEC:n myönteisen päätöksen myötä uskotaan myös muiden toimijoiden odotetaan julkaisevan omia rahastojaan pian. Vaikka SEC:in ei tänä vuonna odoteta sallivan muita kuin bitcoin-futuurien ETF-hakemuksia, uskotaan tuoreen päätöksen ennen pitkää tasoittavan tietä myös laajempien rahastojen hyväksymiselle.

Uusi bitcoin-ETF tuo selkeästi erilaisen mahdollisuuden sijoittajille hyötyä bitcoinin arvonnoususta. ProSharesin rahaston uskotaan tekevän bitcoinista helpommin lähestyttävän ja säännellyn kohteen verrattuna suoraan kryptovaluuttaan sijoittamiseen.

Uuden ETF-rahaston vastaanotto markkinoilla ylitti monien odotukset, sillä kyseessä oli historian toiseksi suurin ETF-julkaisu ensimmäisen päivän vaihdon perusteella.

Coinmotion Suomen ETF-Spesiaalissa Coinmotionin Private Banking tiimin Pessi Peura, Tuomas Maksimainen ja Sami Kriikkula käyvät läpi bitcoin ETF-rahastojen kehitystä, vaikutuksia markkinaan ja tulevaisuudennäkymiä.

Videolla selvennetään muun muassa, mitä eroa on futuuripohjaisella ETF-rahastolla ja Spot ETF-rahastolla ja mitä rahastoista ja niiden markkinavaikutuksista on sijoittajan hyvä tietää.

#Kryptopodi on suomalainen keskusteluohjelma, jossa käydään läpi ajankohtaisia asioita kryptoalasta ja sen trendeistä. Ohjelmassa esitetyt mielipiteet ovat juontajien ja vieraiden omia, joita ei tule tulkita sijoitusneuvoiksi.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös